Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford zdokonaluje sportovně laděné členy rodiny modelů Transit

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Ford si pro modely Transit Custom, Transit Connect a Transit Courier, které spojuje označení Sport, připravil řadu novinek, mezi něž patří i výkonnější motory.

Ford se i s ohledem na rostoucí poptávku po provedeních Sport svých lehkých užitkových modelů zaměřil na úspěšnou trojici Transit Custom, Transit Connect a Transit Courier. První z nich nastupuje s novým motorem a novými prvky výbavy, druhý je stále ještě novinkou a třetí s nimi sladil styl.

Ford Transit Custom Sport se pro letošní rok dočkal v první řadě vznětového motoru 2.0 EcoBlue v provedení s nejvyšším výkonem 136 kW (185 k) a točivým momentem 415 N.m. Tato pohonná jednotka může spolupracovat se šestistupňovou manuální nebo šestistupňovou automatickou převodovkou.

V oblasti výbavy pak Ford vyzdvihuje systém FordPass Connect, umožňující k vozu připojit prostřednictvím wi-fi až 10 zařízení a poskytující možnost plánovat lepší trasu díky online zprávám o dopravě. Pomocí speciální mobilní aplikace pak vůz upozorní na nutnost návštěvy servisu (třeba kvůli nízké hladině oleje), případně umožní vůz na dálku zamknout nebo zjistit, kde vlastně parkuje.

Samozřejmostí pro provedení Sport je možnost volby z široké řady karoserií a provedení interiéru modelu Transit Custom. Exteriér pak má vždy nabídnout dvojité sportovní pruhy v kombinaci s aerodynamickými prvky a 17palcovými nebo 18palcovými litými koly. Interiér pak zdobí částečně kožené čalounění sedadel.

Ford Transit Connect Sport měl premiéru na loňském 67. ročníku mezinárodního veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru a letos míří na trh. K pohonu této novinky slouží vznětový motor 1.5 EcoBlue s výkonem 120 kW (163 k) ve spojení se šestistupňovou manuální převodovkou.

Podobně jako větší příbuzný i tento model nabízí sportovně laděný vzhled, k němuž mu pomohou matné černé pruhy na kapotě se stříbrným nebo oranžovým lemováním a nová 16palcová kola z lehké slitiny, jejichž povrchová úprava připomíná tmavou nerezavějící ocel.

Ford Transit Courier Sport sjednocuje vzhled svého exteriéru s většími sourozenci a je nabízen se vznětovou jednotkou 1.5 TDCi nebo zážehovým litrovým motorem EcoBoost. V obou případech je nejvyšší výkon 74 kW (100 k) přenášen na kola prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky.

Ford pak ještě nezapomíná připomenout, že sportovní styl má vedle této trojice zástupců rodiny modelů Transit i v loňském roce uvedený model Fiesta Van.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

16. 3. 2019 13:41
Re: Ford do toho šlápl,
Jasně, jen do toho zapomněli dát ten sportovní motor >:D Aneb 2 pruhy přes kapotu stačí...
15. 3. 2019 15:57
Ford do toho šlápl,
sportovní dodávka to je jasné "prvenství". Teď už jenom kdo z výrobců kamionů zvedne rukavici a představí nějaký pořádný sportovní truck a budeme to mít komplet. >:D