Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fotogalerie: Jak vznikal koncept Seat 20V20?

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Seat zveřejnil nové detaily a fotografie o tom, jak vznikal koncept SUV 20V20, který automobilka veřejnosti představila na ženevském autosalonu začátkem března tohoto roku.

Předobraz jednoho z plánovaných SUV Seatu, koncept 20V20, zaujal návštěvníky letošního ženevského autosalonu. Z tohoto předobrazu vznikne sériové SUV, které se bude pravděpodobně vyrábět v českých Kvasinách po boku příbuzného vozu Škody. Produkční vůz má podle automobilky využívat řadu již známých agregátů, a to přeplňované motory TSI s výkonem až do 220 kW (300 k), zatímco u vznětových agregátů TDI je zmiňován výkon až do 176 kW (240 k). Samozřejmostí je pohon všech kol, automatická převodovka DSG a chystá se údajně i plug-in hybrid schopný jezdit čistě na elektřinu.

Seat nyní zveřejnil detaily o tom, jak vůz vznikal. Podle španělské automobilky načrtnul tvary vozu designový ředitel Alejandro Mesonero-Romanos, zatímco seděl na plážové terase a hleděl na Středozemní moře.

Od toho okamžiku se tým patnácti lidí snažil následujících pět měsíců přetvořit náčrtky v reálný automobil. Přehlédnut údajně nebyl ani ten nejmenší detail. Během toho procesu dostal vůz zářivě oranžovou barvu, která má evokovat právě „sluneční svit nad Středozemním mořem za úsvitu“. Nebylo to však lehké, Seat vyzkoušel 96 různých barev, než vybral tu nejlepší. Očekává se, že sériová verze konceptu 20V20 by se měla začít prodávat již příští rok. Zatím se pokochejte fotografiemi, které nám dávají možnost nahlédnout do zákulisí přípravy konceptu.


Ondřej Chamilla
Diskuze (0)