Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fotogalerie: Studenti navrhli sportovní Jaguary pro rok 2030

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Čím budou jezdit fanoušci sportovních vozů za patnáct let? Touto otázkou se zabývali studenti umělecké školy v Pasadeně a navrhli několik konceptů Jaguarů budoucnosti.

Zapomeňte na autonomní vozidla, elektromobily a podobné věci. Pokud se zeptáte studentů ze školy Art Center College of Design v Pasadeně, Californii, co by chtěli vidět v roce 2030 na silnici, budou to krásné sportovní vozy. Mladí lidé věří, že i za patnáct let si budou lidé chtít stále užívat jízdu v nádherných Jaguarech, které budou navíc řídit oni sami.

Za 12 týdnů tak pod dohledem designérů Jaguaru vznikly studentské návrhy vozů, které by mohly na silnici vyjet za patnáct let. A je nutno říci, že návrhy nepostrádají kvalitu. Jaguar Land Rover chce spolupráci se začínajícími designéry dále prohloubit, očividně je totiž přínosná. Mezi nejlepšími návrhy najdeme stříbrný supersport, stejně jako několik kupé kategorie GT, přičemž všechny vozy by vypadaly fantasticky, kdyby vyjely na silnici v reálné velikosti.

Návrhy se ale neomezily jen na exteriér, kupříkladu mladá studentka Ji Young Lee navrhla exteriér, který potlačuje displeje a sází spíše na luxusní materiály jako je kůže a chromované detaily. Při pohledu na to, co tucet studentů dokázalo, se zdá být budoucnost sportovních Jaguarů v dobrých rukou.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Avatar - Pekelná Micinka
20. 8. 2015 16:31
Re: Dr Sheldon Cooper
No na skicách to vypadá docela nadějně, ale ty modely se od skic liší, škoda, že zde jsou jen ty skici a ne i fotka modelu, vzniknul-li. Ale je dobře, že dávají mladejm tu šanci.
Avatar - S8
20. 8. 2015 16:04
Re: Dr Sheldon Cooper
Za mě ten CX-M vypadá dobře, dost dobře, asi nejlíp.
Avatar - Pekelná Micinka
20. 8. 2015 15:50
Dr Sheldon Cooper
Sorry, ale ne. Ani jeden model na fotkách nemá ten správný feeling. Některé jakoby čerpali nadšení z C-X75, jiné jsou více své, ale není to příliš ku prospěchu. Doufám, že studenti v británii by předvedli lepší práce. PS. Stále čekám, až svoji vizi Jaguaru představí Chris Bangle. >:-[]