Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Francouzský soud rozhodne o zákazu prodeje některých mercedesů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
Správní soud v Paříži dnes rozhodne o žádosti automobilky Daimler zrušit zákaz prodeje některých jejích vozů Mercedes-Benz ve Francii.

Francouzská vláda v červnu zablokovala prodej tisíců mercedesů, jejichž klimatizace používají chladivo zakázané Evropskou komisí.

Daimler jako jediná evropská automobilka odmítl vyhovět směrnici EU, jež od letošního ledna zakázala v klimatizaci nově prodávaných vozů používat dosavadní náplň R134a. Automobilka ve svých testech zjistila, že jediná schválená náhrada za dosud běžné chladivo může při srážce a vzplanutí uvolnit vysoce toxický fluorovodík, a způsobit tak cestujícím ve vozidle smrt.

Francouzské úřady blokují nové registrace sportovních vozů Mercedes-Benz SL a kompaktů třídy A i B, které byly vyrobeny po 12. červnu. Tyto automobily představují více než polovinu prodeje značky ve Francii a asi dvě procenta globálního odbytu firmy. Právní zástupce Daimleru upozornil, že žádná jiná členská země Evropské unie takovéto opatření neučinila. Dodal, že pozice Daimleru ve Francii byla tímto opatřením ohrožena.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
29. 8. 2013 15:47
Re: Už rozhodl
S tebou se ty smradlavej zavšivenej bezďáku nikdo nebaví. Mrzí mně že jsi ještě nechcíp.
29. 8. 2013 15:46
Re: Už rozhodl
Děkuji.
27. 8. 2013 20:29
Re: Už rozhodl
Okrajovo si konkurujú, ale úplne priamo nie. Inak neobhajujem postoj francúzov, zvolený postup sa mi zdá úplne nesprávny. Viem, že máš rád Mercedes, ja tiež, ale v zásade mi je proti srsti, aby mal jeden štát alebo výrobca (zrejme neopodstatnenú) výnimku z pravidiel, ktorým sa všetci ostatní musia podriadiť.
Avatar - WinDiesel
27. 8. 2013 20:29
Re: Už rozhodl
Souhlas. Způsobů jak zpochybnit homologace mercedesů je celá řada, ale populistická vláda Francie potřebovala akci ........... hned. Ovšem maximálně se zesměšnila.
Paradoxem, a to absolutním je, že praštění Francouzi jdou jako šílení po automobilce, která ve Francii prostřednictvím Renaultu zaměstnává nemalé množství lidí při výrobě motorů řady K9K (1,5 dCi) a malých dodávek Kangoo/Citan.
To mi hlava nebere.
Avatar - WinDiesel
27. 8. 2013 20:21
Re: blbci
Já bych chtěl zrušit petrumra, je ho tady až dost ...... >:D