Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Geely GE11 je elektrický sedan nejen pro Čínu. Známe další podrobnosti

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Čínská značka Geely postupně poodhaluje svůj nový elektrický sedan GE11. Prvně jsme jej viděli už v lednu, nyní se dozvídáme i nějaké ty podrobnosti.

Koncern Geely, pod jehož křídla patří také automobilka Volvo, představuje své první elektrické auto. Je to sedan, jenž se ukázal už začátkem roku, ale mnoho podrobností o sobě neprozradil. Věděli jsme tak jen to, že jde o vůz se součinitelem odporu vzduchu 0,2375.

Původně se hovořilo o tom, že model GE11 bude určen výhradně čínským zákazníkům, ale o pár týdnů později je všechno jinak. Geely totiž označuje novinku jako globální model, byť není jasné, jestli se dočkají i Evropané. Čínská značka totiž v oficiální zprávě hovoří o tom, že nový produkt zahájí úsilí Geely vstoupit na trhy zámořské.

Příď se vyznačuje zachmouřenými diodovými světlomety a zaslepenou maskou, což není u aut s elektrickým pohonem nic neobvyklého. Co nejlepší aerodynamice jsou přizpůsobena i kola, vzadu se vůz vyznačuje vodorovně umístěnými svítilnami, které jsou spojené chromovanou linkou s nápisem Geely.

Zatímco vnější partie už se odhalily oficiální cestou, interiér zatím jen díky špionážním fotografům. Uvnitř si můžeme všimnout obrovské dotykové obrazovky a minimalistické středové konzole, na níž najdeme otočný ovladač infotainmentu, startovací tlačítko a elektronickou parkovací brzdu. Nechybí ani úložné prostory.

Podle nepotvrzených informací je sedan 4736 mm dlouhý, 1804 mm široký a 1503 mm vysoký, přičemž rozvor náprav má hodnotu 2700 mm. Elektromotor v útrobách disponuje výkonem 130 kW a maximální rychlost je omezena na 150 km/h. Na další várku informací si zatím musíme počkat.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme