Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

General Motors velmi snižuje ztrátu

Roman Daněk
Diskuze (41)
Americký koncern General Motors, největší automobilka na světě, přijal během posledního roku řadu restrukturalizačních opatření a díky tomu se mu podařilo snížit ztrátu oproti minulému roku o 93 procent.

Během posledních let se firmě General Motors v tvrdé konkurenci moc nedařilo a na konci účetního období ztráta narůstala do závratných výšin. Loni dluh přesáhl 1,5 miliardy dolarů a společnost musela přistoupit na radikálnější řešení tohoto problému.

Výsledkem je silná restrukturalizace firmy a snižování nákladů na mzdy a zdravotní péči zaměstnanců. General Motors dále plánuje zavřít 12 továren v Severní Americe a propustit zhruba 34 tis. lidí. Agentura Bloomberg uvedla, že GM chce do konce roku snížit náklady o 9 mld. dolarů.

Všechny tyto kroky vedou ke zlepšení jednotlivých výkazů, společnosti General Motors se zvedly tržby o 3,6 procent na 48,8 mld. dolarů a zisk firmy se odhaduje na 529 mil. dolarů. Výkonný ředitel Rick Wagoner uvedl, že bude potřeba zvýšit podíl na trhu a přitáhnout nové zákazníky pomocí nových marketingových strategií. Největší konkurence je z Japonska a Jižní Koreje, protože neustále dražší benzín zvedá zájem o malá ekonomická a úsporná auta, která společnosti GM v nabídce chybí.

Roman Daněk
Diskuze (41)
Avatar - Blackblade
28. 10. 2006 15:33
Re: A ten zisk 529 miliónů jste vzali kde???
Jo, už asi vím,kde si nerozumíme... jedn o voze a druhý o koze...

V článku jsem měl napsáno, že snížil ztrátu z let minulých o 93 %. což byla blbost, za kterou se omlovám... Mělo tam být opravdu: "ztrátu oproti minulému roku o 93 procent" což je podstatný rozdíl.
Nicméně je pro GM plus, že jim ten dluh neroste tak rychle a možná jej v brzké době začnou nějakým způsobem umořovat ;-)
Sice studuji ekonomku, ale tohle byla moje první ekonom-news a hned s takovou chybkou, bych si nafackoval. Diky za upozornění, omlouvám se, už jsem tu větu přepsal do správnější formulace.
Avatar - Blackblade
28. 10. 2006 13:06
Re: A ten zisk 529 miliónů jste vzali kde???
No a? Kdyby jste četl dál, tak se dočtete větičku: "Tržby společnosti vzrostly o 3,6 % na 48,8 mld dolarů a vykázaný zisk dosahuje 529 mil. dolarů..."
28. 10. 2006 09:07
Re: Loziska
A to, co jsi měl před Corvettou, to byl kterej MB? SL?
Avatar - Blackblade
28. 10. 2006 01:34
Re: A ten zisk 529 miliónů jste vzali kde???
Informace čerpány ze čtvrtečních Hospodářských novin, kde se oni sami odkazují na ČTK
27. 10. 2006 19:54
Re: Loziska
A kolik Merců jsi už ve stejný objemový a velikostní kategorii řídil?? Na druhou stranu věřím, že jestli je tvým hlavním požadavkem při cestování komfort, tak jsi u ameriky asi na správný adrese...