Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Geniální trik, jak na zamlžená okna: Stačí ponožka a kočičí záchod!

David Bureš
Diskuze (29)
Zamlžená okna mají jednoduché a rychlé řešení. A tím nemyslíme ventilaci puštěnou na maximální výkon.

Podzim je doba, kdy začíná období zamlžených oken. Ranní odjezdy do práce se tak prodlužují, protože řidiči musejí čekat, až se čelní sklo odmlží. Jedni to řeší ledabylým otřením čelního skla na „tankový průzor,“ jiní naplno zapnou ventilaci. Nabízí se však ještě třetí možnost.

Zamlžená okna jsou způsobena vlhkostí uvnitř kabiny, a tak pokud se vyřeší ona, lze se zbavit i zamlžování čelního skla. A řešení vlhkosti je hračka, jak ostatně ukazuje přiložené video.

Stačí totiž vzít ponožku (samozřejmě bez obligátní díry na palci) a naplnit ji nějakým materiálem pohlcujícím vlhkost. Jestliže máte doma kočku, nabízí se tzv. kočkolit, náplň do kočičích toalet, který vlhkost šikovně absorbuje. Ponožku naplněnou touto látkou následně vložte někam do auta, nejlépe pod sedadlo, a ona už sama začne působit. Rozdílu si máte všimnout už po několika dnech, kdy se už okna nebudou zamlžovat.

A jak řešíte zamlžená okna vašeho auta vy? Rozhodně se s námi podělte v diskuzi o vaše tipy.

David Bureš
Diskuze (29)
Avatar - KANKUNEN
12. 10. 2016 08:50
Re: boty od sněhu, zmoklé oblečení
A vlasy taky rychleji suš studeným vzduchem.
12. 10. 2016 08:26
Re: Jeste genialnejsi trik
Taká vlhká nevykurovaná garáž je naozaj super. Keď tam vojdeš mokrý, tak auto len tak rýchlo nevyschne, ako vonku, kde fúka vietor. A najlepšie sa vytvára kondenzát, keď do nej vojdeš vymrazený počas zimy. A tak vlastne začína hrdzavieť auto aj v dutinách.
:'-(
11. 10. 2016 23:51
Re: Není kočkolit...
No nesmíš používat už použitou silicu (kočkolit) >:D
Avatar - Machýrek
11. 10. 2016 21:51
Hledani problemu ktery neni
Mlzeni oken resim cudlikama vetrani. Premkove Podlahove ale porad jsou a budou dal hledat problemy, tam kde nejsou, aby nam mohli poradit s jejich resenim.
Avatar - Ada je zase tady
11. 10. 2016 21:46
Re: Jeste genialnejsi trik
Jj, to hodně pomáhá hlavně u rendlíku s dýní. >:D