Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Globální Fiat Linea jde do prodeje

Dariusz Szynder
Diskuze (43)
V továrně turecké firmy Tofas A.S. byla spuštěna produkce nového globálního modelu firmy Fiat, který se již zanedlouho objeví v prodeji na německém, španělském a finském trhu.

Nový Fiat Linea, který bude vznikat v turecké Burse, je efektem spolupráce společnosti Tofas A.S. a Fiat Auto. Ročně bude vznikat šedesát tisíc těchto kompaktních sedanů. Prodej začne ve čtyřech státech – Německu, Španělsku, Finsku a Maroku. Později se produkce rozběhne také v Brazílii, Indii, Číně a Rusku.

S rozměry 4,56 x 1,73 x 1,5 m a rozvorem 2,6 m se Fiat Linea řadí do nižší střední třídy. Obrovský kufr o objemu 500 l bude velkou výhodou v boji s konkurencí. Design auta vznikl v Centro Stile Fiat a navazuje na styl známý z modelů Grande Punto a Bravo.

Pod kapotou Fiatu Linea se objeví moderní pohonné jednotky plnící emisní normy Euro 4. Nový Fiat bude ze začátku vybaven benzínovou 1,4 8V o výkonu 57 kW (77 k) a vznětovým motorem 1,3 Multijet 16V o výkonu 66 kW (90 k) s variabilní geometrií lopatek turbodmychadla. Později Linea nabídne i benzínovou jednotku 1,4 16V Turbo (88 kW/120 k), pocházející z nové rodiny motorů T-Jet.

Sedan Fiat Linea bude dostupný v jedenácti barevných odstínech a třech stupních výbavy - Active, Dynamic a Emotion. Výrobce připravil bohatou výbavu, ve které najdeme takové prvky jako automatickou klimatizaci, Blue&Me® s USB nebo přehrávač CD s MP3. O bezpečnost cestujících se postará šest airbagů, ABS, EBD a příplatkové ESP.

Fiat očekává, že nový model bude ve svém segmentu úspěšný na mnoha světových trzích. Nižší střední třída tvoří v západní Evropě dvacet procent všech prodejů, což znamená tři miliony aut, a Fiat chce alespoň část tohoto koláče ukrojit pro sebe.

Dariusz Szynder
Diskuze (43)
4. 5. 2007 06:26
Re: Sedan No.1
Tak v prvom rade nove Bravo, Brava je minulostou. A na sedan si radsej pockaj v reali, zdanie moze klamat. Co ked bude este krajsi ako na fotkach... :-)
4. 5. 2007 06:23
Re: Super línie - LINEA
a taku spravu mas odkial....
Avatar - sparrow1
4. 5. 2007 00:38
Sedan No.1
Takhle má vypadat malej sedan a né ty hrúzy jako Logan,Thalie,Fabie sedan nejošklivější auta na trhu,Jo a dnes jsem viděl v reálu novou Bravu a je fakt nádherná :yes:
3. 5. 2007 18:25
lepší než golf
vypadá líp než pětkovej golf italové prostě umí a konečně to je i kvalitní .ještě že jsou pryč doby Tipa Una a Tempry jsem zvědavej na ceny ale podle cen Bravy to nebude určitě špatný
3. 5. 2007 17:11
nádhera
fiat se teď pěkně rozjel......linea je krásná :yes: :yes: :-) :-) ;-)