Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM investuje 44,5 milionu dolarů do nového logistického centra

Michal Fokt
Diskuze (2)
General Motors má v plánu změnit organizaci výroby ve svém závodě Lansing Grand River Assembly. Továrna bude pracovat s předpřipravenými celky z nového logistického centra.

Továrna koncernu General Motors Lansing Grand River Assembly, vyrábějící nový sedan střední třídy ATS a také všechny současné varianty modelu CTS (sedan, kupé a kombi) včetně výkonných sérií CTS-V, přejde na nový systém výroby, jenž si vyžádá investici ve výši 44,5 milionu dolarů.

Ty půjdou do výstavby nového Logistics Optimization Center, které vyroste v těsné blízkosti továrny na ploše 37.100 metrů čtverečních. Jeho cílem bude ve správném pořadí kompletovat větší montážní celky a ty posílat přímo na montážní linku. General Motors si od toho slibuje nejen větší pružnost výroby, ale také úspory v oblasti dopravy a manipulace s materiálem.

Nejnovější továrna koncernu, otevřená v roce 2001 na ploše 232.260 metrů čtverečních, tak upevní svou exkluzivitu v rámci GM a současně poskytne práci dalším dvěma stovkám zaměstnanců, kteří doplní stávajících 1541 lidí. Po doběhnutí životního cyklu současné generace rodiny vozů CTS se zde bude vyrábět nová generace full-size rodiny CTS.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Lonestarstate
25. 5. 2013 16:52
Re: GM akcie nic moc ..
Jestli to měl být ironický příspěvek podtrhující rapidní nárůst akcií GM, tak bych rád připomněl (ač jsem sám skalní fanda GM), že celý index Dow Jones trhá poslední dobou rekordy a je to způsobené kvantitativním uvolňováním peněz do oběhu, které roztáčí Fed. Tudíž historická maxima momentálně dosahuje na US burzách každá firma, která není v drastických problémech.
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
25. 5. 2013 16:14
GM akcie nic moc ..
a kdo by taky čekal víc že když nedělají elektromobily [odkaz] ;-\