Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GMC zvažuje SUV s designem Hummeru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Pro General Motors konkurenční Jeep Wrangler doslova trnem v oku a právě proto se stále více zvažuje vývoj přímého konkurenta pod značkou GMC.

Duncan Aldred, viceprezident značek Buick a GMC, který byl na tuto pozici jmenován začátkem loňského roku, se již několikrát nechal slyšet, že chce změnit tvář GMC. Jedním ze způsobů může být uvedení zcela nových modelů, které nemají v nabídce této značky obdoby.

Na podzim loňského roku se objevily první zmínky o možném vzniku modelu mířícího proti Jeepu Wrangler. Ten totiž v současnosti nejen na severoamerickém trhu jen těžko hledá skutečně přímé konkurenty a má zde sám pro sebe nezanedbatelnou část trhu.

Nyní podle informací The Wall Street Journal začalo vedení GMC zjišťovat prostřednictvím svých prodejců, zda má takový model šanci u zákazníků s designem inspirovaným modely zrušené značky Hummer.

Pokud dostane projekt konkurenta pro Wrangler zelenou, pak se očekává, že se největším zdrojem inspirace pro nový model stane koncept Hummer HX z roku 2008, který měl rozvor náprav dlouhý 2616 mm, což bylo o 226 mm méně než u tehdejšího sériového modelu H3 a jen o 193 mm více než má krátký Wrangler.

Při vývoji zcela nového modelu bude stávající technika modelů značky GMC spojena se stylistickými prvky zaniklého Hummeru a sériový model podobně jako Jeep nabídne odnímatelnou střechu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
29. 1. 2015 13:11
To už sme četli jinde
před měsícem >:D >:D