Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Golf Cabrio potvrzen na jaro 2011

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Volkswagen potvrdil příchod nového Golfu Cabrio a spuštění jeho výroby na jaře roku 2011 v Osnabrücku v karosárně Karmann.

Známá německá karosárna Karmann, která se v posledních dekádách specializovala na výrobu kabrioletů a střešních systémů pro kabriolety, loni zkrachovala. Její továrnu a výrobní zařízení získal koncern Volkswagen (divizi střešních mechanismů naopak převzala kanadská Magna).

Příchod třetí generace Volkswagenu Golf Cabrio a obnovení výroby v Osnabrücku potvrdil Dr. Martin Winterkorn, předseda představenstva společnosti Volkswagen, když 29. října 2010 navštívil spolu s Davidem McAllisterem, který je ministerským předsedou Dolního Saska a členem dozorčí rady společnosti Volkswagen, bývalou továrnu Karmann.

Na jaře 2011 má v Osnabrücku na výrobě nového kabrioletu začít pracovat více než 1000 zaměstnanců a do konce roku se má jejich počet zvýšit na 1800. Volkswagen naváže na tradiční spojení, které značky VW a Karmann představovaly po dlouhá léta díky modelům, jako je Karmann Ghia, kabriolety odvozené od „Brouka“, první a třetí generace Golfu, původní Scirocco a kombi Golf III Variant.

Nový kabriolet bude teprve třetím Golfem se stahovací střechou. První Golf Cabrio se představil v roce 1979, tedy pět let po uvedení první generace hatchbacku. Svůj pozdní příchod si ovšem vynahradil dlouhověkostí, protože ve výrobě se udržel až do roku 1993. Vyráběl se o dva roky déle než druhá generace hatchbacku Golf.

Druhá a prozatím poslední generace Golfu Cabrio byla odvozena z třetí generace hatchbacku a stejně jako jejího předchůdce ji charakterizovala plátěná střecha a ochranný oblouk v místech B-sloupku. I tento kabriolet měl dlouhý život a vyráběl se zároveň se čtvrtou generací Golfu (1997-2003) až do roku 2002. Náhradou za Golf Cabrio se stal v roce 2003 uvedený New Beetle Cabriolet s plátěnou střechou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
5. 11. 2010 10:40
golf cabrio
po slovensky by se řeklo "na grcanie"
4. 11. 2010 17:49
Snad
bude mít ten krásný ochraný oblouk a plátěnou střechu ať je to použitelný i ve 4 lidech ne jako všechný CC u kterých může sedět vzadu jen člověk po amputaci nohou u kolen. Poslední G kabrio ve kterém sem jel byl G III a i když to bylo líný jak veš, nemělo to zrovna nejlepší brzdy a komfort nic moc bylo to pěkný svezení i ve čtyřech lidech a pořád byl použitelnej i kufr. :yes:
Avatar - ryman
4. 11. 2010 15:54
jen tak na okraj
[odkaz] fotopostřeh z mé loňské návštěvy warwick castle :-)