Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Brazílie, Rio de Janeiro – Druhá kvalifikace

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Slunečné počasí přivítalo jezdce a týmy do druhého dne kvalifikací a dozajista pomohlo k dalšímu zlepšení všech časů.

Slunečné počasí přivítalo jezdce a týmu do druhého dne kvalifikací a dozajista pomohlo k dalšímu zlepšení všech časů.

Ve třídě 125 se v samotném závěru prosadil Dani Pedrosa (Honda) a vyšvihl se na pole position. Svým časem 1:58,052 sice zaostal za nejlepším časem o 0,2 s, ale na všechny ostatní konkurenty to stačilo. Jen těsně druhý skončil Alex de Angelis (Apriia), když zaostal o pouhých 0,018 s a také třetí Andrea Dovizioso (Honda) má jen minimální ztrátu, 0,04 s na prvního. Dovizioso svým posledním kolem odsunul na čtvrté místo Gábora Talmacsiho (Aprilia), který tak podruhé v kariéře odstartuje z první řady. Mladík Jorge Lorenzo (Derbi) neudržel včerejší první řadu a klesl na páté místo. Vedle něj se postaví tři jezdci na Apriliích v pořadí Stefano Perugini, Hector Barbera a Steve Jenkner.

Ve 250 si udržel dominantní pozici Toni Elias (Aprilia) a ještě o kousek vylepšil svůj čas na hodnotu 1:53,457. Výrazně se zlepšil Manuel Poggiali (Aprilia), který se posunul na druhé místo a ztrácí 0,132 sekundy. Díky pádu se nepodařilo Robertu Rolfovi (Honda) vylepšit svůj čtvrteční čas, ale i ten mu stačil na třetí startovní pozici. První řadu uzavírá stejně jako včera Randy de Puniet (Aprilia). Díky výkonu Poggialiho klesl do druhé řady na páté místo Fonsi Nieto, který také havaroval a nezlepšil svůj čtvrteční čas. Vedle něj pak bude stát Sebastian Porto (Honda), kterého dělí od pátého místa pouhých 0,004 sekundy. Sedmý čas zajel Sylvain Guintoli a osmý je jeho kolega Franco Battaini (oba Aprilia).

Našim se dařilo prakticky stejně jako vždy. Lepší byl tentokrát Lukáš Pešek (Yamaha) na 21. pozici, zatímco Jarda Huleš (Honda) skončil o 0,006 s těsně za ním na 22. místě.

Ve třídě MotoGP se díky pěknému slunečnému počasí výrazně zrychlilo a z pole position odstartuje Valentino Rossi (Honda). Ten zajel vynikající čas 1:49,038 a o 0,8 sekundy zlepšil včerejší rekord Maxe Biaggiho (Honda). Ten se naopak velice trápil a svůj čtvrteční čas nedokázal vylepšit. Klesl tak na čtvrté místo. Na druhém místě se s přehledem udržel Loris Capirossi (Ducati), který ztratil na Rossiho čas 0,302 s. Třetí místo si i přes pád v samotném závěru zajistil Sete Gibernau (Honda). Celá první řada se vešla pod čas 1:50. Velký výkonnostní skok zaznamenal z pátého místa startující Troy Bayliss (Ducati), který ubral ze svého čtvrtečního času 1,2 sekundy. Opět vynikající výsledek při první návštěvě tohoto okruhu. Na Baylissovo zlepšení doplatil Shinya Nakano (Yamaha), který klesl na šesté místo. Další skvělý výkon od nováčka jsme mohli vidět v podání Nicky Haydena (Honda), který se vyhoupl na sedmé místo před zkušeného Tohru Ukawu na stejném stroji.

Nedařilo se domácímu Alexi Barrosovi (Yamaha), který díky problému s řetězem nedokázal udržet pozici ve druhé řadě a odstartuje z 11. místa. Naopak ke zlepšení došlo u Carlose Checy (Yamaha), ale i ten se musí spokojit až s 10. místem. Vpřed na 12. postoupil také Colin Edwards (Aprilia) a odsunul do čtvrté řady Garry McCoye (Kawasaki). Pro něj i pro Kawasaki je 13. čas zatím nejlepší kvalifikační umístění. Pěkný 17. čas zajel Nobu Aoki (Proton), když porazil obě trápící se Suzuki.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)