Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP České republiky: rekordní návštěvnost na závodech v Brně

Roman Daněk
Diskuze (4)
Na letošní závody Mistrovství světa silničních motocyklů se do Brna na Masarykův okruh přijelo podívat mnoho fanoušků a diváků. Padl rekord v návštěvnosti, za celý víkend prošlo branami více než 260 tis. diváků.

Na letošní závody Mistrovství světa silničních motocyklů se do Brna na Masarykův okruh přijelo podívat mnoho diváků. Velkou měrou se na dobré návštěvnosti podepsaly výborné výkony Lukáše Peška, kterého přišly podpořit davy fanoušků. Nesmíme zapomenout ani na Maďara Talmacsiho, kterého přijelo do Brna povzbudit mnoho krajanů, a pak na tradiční ikony MotoGP, jako je Valentino Rossi, Casey Stoner nebo Loris Capirossi.

Nejžhavější naděje na úspěch jsme měli ve třídě do 125 cm3. Lukáš Pešek své fanoušky nezklamal a po výborně odjetém závodě vybojoval v posledním kole bronzové místo na stupních vítězů. Své příznivce nezklamal ani druhý český závodník, Karel Abrahám, který ve třídě do 250 cm3 vybojoval 2 body za konečné 14. místo. Více informací naleznete v reportáži ze závodů.

Již tradičně bylo na tribunách slyšet především němčinu, italštinu a španělštinu, ale nechyběli ani fanoušci z Řecka, Bulharska, Rumunska, Litvy, Ruska či Japonska. Celkový součet diváků, který se vyšplhal na 260 000, překvapil i samotné pořadatele podniku. „Uvažovali jsme o dvou stech tisících, byli bychom šťastni i kdyby přišlo sto osmdesát tisíc návštěvníků. Ale když mi dnes volali toto finální číslo, tak se přiznám, že mě až zamrazilo. Takovou masu návštěvníků jsem opravdu nečekala,“ přiznává výkonná ředitelka Automotodromu Brno, Ivana Ulmanová.

Podle promotéra závodu, španělské společnosti Dorna, navštívilo Masarykův okruh v pátek něco přes 31 000 diváků, v sobotu přišlo více než 72 400 fanoušků a v neděli se počet návštěvníků vyšplhal na 141 632. „Podle našich počtů je nedělní návštěvnost o něco vyšší. Podle prodaných vstupenek a parkovacích lístků ji odhadujeme na něco kolem 160 000 diváků,“ doplňuje Ivana Ulmanová.

Roman Daněk
Diskuze (4)
Avatar - Legolas
22. 8. 2007 21:00
Re: 261000
jelikoz bydlim kousek tak jo :-)
Avatar - Legolas
21. 8. 2007 16:32
261000
Ještě by neměli zapomenout připočítat lidi co byli za plotem :-) by jim přidalo další tisicovku ;-)