Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Německa, kvalifikace: Pešek je pátý

Roman Daněk
Diskuze (1)
Do nedělního závodu si na německém okruhu Sachsenring vybojovali Pole Position jezdci: 125 - Talmacsi (Pešek je pátý); 250 - Kallia (Abrahám je dvacátý); MotoGP - Stoner.

125 cm3

Pátek - První měřený trénink vyhrál Sergio Gadea z týmu Bancaja Aspar před Talmacsim a Corsim. V páteční kvalifikaci zajel nejlepší čas Gabor Talmacsi, Lukáš Pešek si šestým místem zajistil dobrou odrazovou příčku před sobotním rozřešením tajenky zvané "Postavení na startu".

Sobota - V druhém tréninku našeho Lukáše Peška porazil jen Gabor Talmacsi. Kvalifikaci začal Pešek dobře, dlouhou dobu figuroval na prvních příčkách, ale z čela jej sesadil Talmacsi a Pasini. Pole Position vybojoval letos už nepřekonatelný Maďar Talmacsi, Pešek odstartuje v nedělním závodě z pátého místa.

Postavení na startu - 1. Talmacsi, 2. Pasini 3. Faubel, 4. Smith 5. Pešek, 6. Cortese, 7. Corsi, 8. Krummenacher, 9. Gadea, 10. Rabat.

250 cm3

Pátek - V prvním tréninku se mezi dvojici Španělů Brarbery a Lorenza vmáčkl Fin Kallio.V kvalifikaci byl nepřekonatelný Jorge Lorenzo, suverén letošního MS motocyklů v kategorii do 250 cm3. Náš Karel Abrahám si v pátek zajistil provizorní 18. místo.

Sobota - Sobotní ranní trénink vyšel nejlépe Kalliovi a svou rychlost potvrdil i v druhé kvalifikaci, kde vybojoval Pole Position. Druhé místo vybojoval Dovizioso a první řadu zakončuje de Angelis a Lorenzo. Alvaro Bautista, mistr světa třídy do 125 cm3, je devátý a náš Karel Abrahám si sice zlepšil čas, ale i přesto klesl o dvě příčku.

Postavení na startu - 1. Kallio, 2. Dovizioso, 3. de Angelis, 4. Lorenzo, 5. Simon, 6. H. Aoyama, 7. Barbera, 8. Simoncelli, 9. Bautista, 10. Takahashi ... 20. Abrahám..

Moto GP

Pátek V pátečním prvním tréninku byl nedostižný vedoucí muž průběžného hodnocení, Casey Stoner, když třetímu Hopkinsovi nadělil více enž sekundu. V druhém měření sil vystrčil drápky Rossi, ale na vedoucího Stonera to opět nestačilo.

Sobota - V třetím měřeném tréninku se za vedoucího Stonera vyšvihl jeho týmový kolega Loris Capirossi. Ani hěhem kvalifikace nenašel žádný z jezdců recept, jak se dostat před mladého Australského Stonera. Druhý je Dani Pedrosa a první řadu zakončje Melandri. Rossi startuje ze 6. místa.

Postavení na startu - 1. Stoner, 2. Pedrosa, 3. Melandri, 4. de Puniet, 5.Hopkins, 6. Rossi, 7. Capirossi, 8. Barros, 9. Guintoli, 10. Nakano.

Roman Daněk
Diskuze (1)
Avatar - da_b0mb
16. 7. 2007 08:54
Derbi
Derbina je proste pomala :(