Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Německa, Sachsenring – Druhé kvalifikace

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Chladné a zatažené počasí bylo svědkem druhého dne kvalifikací na GP Německa na okruhu Sachsenring. Časy se dramaticky vylepšovaly a nebyla nouze o překvapení.

Chladné a zatažené počasí bylo svědkem druhého dne kvalifikací na GP Německa na okruhu Sachsenring. Časy se dramaticky vylepšovaly a nebyla nouze o překvapení.

       Třída 125 má na pole position zkušeného Stefana Peruginiho (Aprilia), který zajel čas 1:27,717 a téměř o sekundu vylepšil včerejší nejlepší čas Alexe de Angelise. Ten nakonec odstartuje ze druhé pozice, když ztratil 0,054 sekundy. Třetí čas zajel stále se lepšící Hector Barbera (Aprilia), který se po vítězství v Anglii cítí velice silný. První řadu doplní další veterán Lucio Cecchinello (Aprilia). Prokletí druhé řady v Německu nezlomil Casey Stoner (Aprilia) a odstartuje z pátého místa. Další dvě místa jsou v držení jezdců Hondy Andrey Doviziosa a Dani Pedrosy. Posledním ve druhé řadě je Gino Boarsoi (Aprilia), který z tohoto postu vytlačil domácího Steve Jenknera (Aprilia).

       Třída 250 se letos poprvé dočkala na pole position motocyklu Honda a hned z toho bylo double. Nejlepší čas 1:25,728 zajel Sebastian Porto a o 0,163 sekundy odsunul svého kolegu Roberta Rolfa. Ostatní místa v první řadě zaujmou jezdci na Apriliích Franco Battaini a Fonsi Nieto. Místo až ve druhé řadě zbylo na včera nejrychlejšího Randy de Punieta vedle nějž si stoupne vedoucí muž průběžné klasifikace Manuel Poggiali (oba Aprilia). Jediný zástupce z Japonska Naoki Matsudo (Yamaha) zajel sedmý čas. Osmý skončil Sylvain Guintoli (Aprilia) jehož letošní výkonnostní vzestup je velice zajímavý.

       Naši Kuba Smrž (Honda) a Lukáš Pešek (Yamaha) se sice také zlepšili, jako ostatní, nicméně opět si zajistili svá tradiční místa. Smrž odstartuje 19. a Pešek ve svém druhém vystoupení v MS jako 23.

       V MotoGP se v samotném závěru dostal na pole position Max Biaggi (Honda), který odsunul z této pozice famózně jedoucího Jeremy McWilliamse na dvoudobé tříválci Proton. Biaggi zajel čas 1:23,734 a „veterána na veteránu“ McWilliamse porazil o 0,002 sekundy. Tým Proton tak dokonale využil informací z loňské sezóny a téměř nezměněný stroj dokázal špičkově vyladit. Třetí čas zajel také v závěru Loris Capirossi (Ducati) a opět potvrdil, že nové rudé stroje dokáží jezdit všude i bez předchozích testů. Čtvrtý čas zajel Valentono Rossi (Honda), který stále bojuje s nachlazením.

       Ve druhé řadě si prohodili místa Troy Bayliss (Ducati) a Sete Gibernau (Honda). Dnes byl rychlejší Španěl na Hondě a odstartuje tak jako pátý. Carlos Checa (Yamaha) je na sedmém místě nejlepší zástupce značky a osmý odstartuje Tohru Ukawa (Honda). Potenciál Protonů potvrdil 9. místem Nobu Aoki na druhém stroji. Alex Barros (Yamaha) s pravou rukou po operaci zajel stejně jako včera 11. čas. Překvapivě až 18. čas zajel Olivier Jacque (Yamaha), který zde loni zajel pole position.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)