Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP San Marina, kvalifikace: Pešek má Pole Position

Roman Daněk
Diskuze (0)
Do nedělního závodu si na okruhu v Misanu vybojovali Pole Position jezdci: 125 - Lukáš Pešek; 250 - Lorenzo, Abrahám je dvacátý; MotoGP - Stoner, Rossi je druhý.

125 cm3

V pátek v prvním měřeném tréninku byl nejrychlejší současný vedoucí muž sezóny Gabor Talmacsi, za ním dojel Matia Pasini. Kvalifikace se nejela, protože se nad okruhem rozpoutala bouře spolu s přívalovými dešti. Téměř domácí jezdec, Matia Pasini, byl v sobotu ráno nejrychlejším mužem tréninku, ale Pole Position vybojoval po fantastickém boji náš Lukáš Pešek, když o pouhé tři tisíciny sekundy porazil Hectora Faubela. V první řadě je doplní Pasini a Talmacsi.

Postavení na startu - 1. Lukáš Pešek; 2. Faubel, 3. Pasini, 4. Talmacsi, 5. Corsi, 6. Koyama, 7. Rabat, 8. Cortese, 9. Smith, 10. Gadea.

250 cm3

V prvním tréninku se před domácím publikem vytáhl Adnrea Dovizioso. Poté následoval stejný scénář, jako u třídy do 125 cm3: déšť a zrušení páteční kvalifikace. Vítězem druhého tréninku byl letošní suverén této třídy, Španěl Lorenzo, když porazil zmiňovaného Doviziosa. Stejné pořadí bylo i v kvalifikaci, na dalších místech jsou známá jména, jako je Barbera, H. Aoyama, Kallio a Bautista. Náš Karel Abrahám bude startovat z posledního místa páté řady.

Postavení na startu - 1. Lorenzo, 2. Dovizioso, 3. Barbera, 4. H. Aoyama, 5. Kallio, 6. Bautista, 7. Luthi, 8. Simon, 9. Simoncelli, 10. de Angelis. ... 20. Abrahám.

MotoGP

V prvním měřeném tréninku zajel nejlepší čas Ital Melandri, následován domácím miláčkem publika, Valentinem Rossim. V druhém měření sil se do čela dostal Stoner, ale byl tvrdě stíhán dvojicí Rossi a West. V samotné kvalifikaci vybojoval Pole Position současný lídr průběžného hodnocení, Australan Casey Stoner na motocyklu Ducati. Druhé místo ukořistil Valentino Rossi a poslední místo první řady patří zlepšujícímu se Haydenovi. Určitě stojí za zmínku, že francouzský závodník Randy de Puniet získal pro tým Kawasaki Racing výborné 4. místo.

Postavení na startu - 1. Stoner, 2. Rossi, 3. Hayden, 4. de Puniet, 5. Hopkins, 6. Pedrosa, 7. Checa, 8. Vermeulen, 9. Edwards, 10. West.

Roman Daněk
Diskuze (0)