Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Španělska – Druhá kvalifikace ve znamení vody

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Předpověď počasí na zítřejší závod je hodně nejistá a závod se může jet jak na suchu tak i na mokru.

Druhá kvalifikace nic nezměnila na postavení jezdců na nedělním startovním roštu, protože se jela na proměnlivé trati a žádných výraznějších zlepšení tedy nebylo dosaženo.

125

Postavení na roštu zůstalo stejné jako po páteční kvalifikaci, protože dnes nejlepší Andrea Dovizioso (Honda) zajel o 1,5 sekundy horší čas než včera nejlepší Marco Simoncelli (Aprilia). Jedním z mála, kteří si polepšili byl náš Lukáš Pešek (Honda), který ze svého pátečního času ukrojil 0,15 sekundy a posunul se na 19. místo.

250

Také v této třídě dnešní den prakticky nic nezměnil na postavení jezdců na zítřejším startovním roštu. Změny se dotkly v horším našeho Kuby Smrže (Honda), který o jedno místo klesl na 18. příčku, když jej dnes předstihl Anthony West (Aprilia). Nejlepším mužem dne byl Dani Pedrosa (Honda), jehož čas byl o téměř 2 sekundy horší nejlepšího času Sebastiana Porta (Aprilia) z pátku.

MotoGP

Jezdci MotoGP sice dnes na trati kroužili, ale většina z nich se k tomu vyjádřila jako o ztrátě času. Pořadí pro start nedělního závodu se nijak nezměnilo a tak z pole position odstartuje Vale Rossi (Yamaha). Nejrychlejší čas sobotní kvalifikace zajel Kenny Roberts (Suzuki), ale za Rossiho časem zaostal o šest sekund.

Předpověď počasí na zítřejší závod je hodně nejistá a závod se může jet jak na suchu tak i na mokru.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)