Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grand Veteran se blíží! Zavítejte v sobotu na zahájení veteránské sezony FKHV ČR

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Již tuto sobotu se v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice koná akce Grand Veteran, jež odstartuje veteránskou sezonu Federace klubů historických vozidel ČR. Návštěvníci se mají na co těšit.

Dlouhá zima je konečně za námi, teploty venku už dovolují letní outfity, což kromě jiného znamená i první automobilové akce. Mezi ně neodmyslitelně patří i ty veteránské, přičemž jedna z prvních v podobě Grand Veteran je již za dveřmi.

V areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice se už zítra (tedy 28.4.) můžete těšit na bohatý program. Ten odstartuje devátou hodinou ranní, chybět nebude připomínka 100 let od vzniku ČSR, defilé historických sanitek, předvedení tříkolky Carla Benze či motocykly Hradní stráže.

Odpoledne návštěvníky potěší komponovaný program s videoprojekcí a reálnou vojenskou a automobilní technikou, jenž se věnuje Pražskému jaru 1968 a pokračuje až do odsunu sovětských vojsk. Až kněz Oldřich Chocholáč všem veteránským vozům požehná, vyrazí na spanilou jízdu Prahou do MB Forum na Chodově, kde se od 19:30 uskuteční galavečer s vyhlášením výsledků.

V bohnickém areálu si budete moci prohlédnout ukázky renovačních firem a stánky dobových řemesel, ukázky školských a učňovských prací, ale k dispozici bude i prodej auto-moto náhradních dílů a doplňků pro historická auta. Celým dnem provede návštěvníky moderátor Petr Vichnar.

Pokud tedy ještě nemáte na sobotní den plán, určitě na show Grand Veteran zavítejte. Více informací se dozvíte z oficiálních stránek.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)