Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grupo Antolin se kvůli záplavám stěhuje z Chrastavy do Liberce

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Společnost Grupo Antolin Bohemia zruší v Chrastavě v příštím roce svůj podnik s přibližně 500 zaměstnanci.

Důvodem jsou obavy z toho, že se mohou opakovat ničivé záplavy, které postihly město i firmu letos v létě. Továrna na stropní panely do automobilů se přestěhuje do liberecké průmyslové zóny Sever. V Liberci by mělo Grupo začít fungovat od 1. září 2011, řekl serveru Aktuálně.cz. předseda Asociace samostatných odborů v Libereckém kraji Milan Šubrt.

Finanční ředitel Grupo Antolin Bohemia Tomáš Zapadlo potvrdil, že se firma z Chrastavy přemístí do dvou nových hal, v nichž budou lepší podmínky pro práci než v současné továrně. "Ke stěhování jinam nás tlačili představitelé Volkswagenu a BMW, kam dodáváme zhruba 90 procent všech stropních panelů. Pohrozili, že kdybychom v Chrastavě zůstali, neuzavřeli by s námi už žádné nové smlouvy," sdělil serveru Zapadlo.

Po srpnových záplavách přestalo Grupo na několik dní vyrábět a mladoboleslavská Škoda musela dva dny nechat své lidi doma, mzdu jim ale dala. Kvůli výpadku v Grupo Škoda nevyprodukovala 2600 vozů.

Podle Zapadla je z Chrastavy do liberecké průmyslové zóny sedm kilometrů. V chrastavském areálu zůstane pouze jedna malá dílna na řezání desek s 16 lidmi. Vydrží tam ještě dva roky, leží výš než zbytek továrny a srpnová povodeň ji nezasáhla.

V Chrastavě velká voda napáchala na městském majetku škody za přibližně 200 milionů korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)