Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GTA Spano: Španělský supersport s 925 koni míří do Ženevy

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Firma Spania GTA představila svůj vůz GTA Spano již před šesti lety, od té doby jej však stále modernizuje. Nyní přiveze do Ženevy nejnovější variantu s výkonem 925 koní.

Tohle je první upoutávka na španělský supersport GTA Spano. Ten má být sestaven z materiálů jako je titan, hliník, kevlar či karbonové vlákno. Zatím vidíme pouze kus zádi vozu, odhalená část ovšem vypadá velmi zajímavě.

Stěžejní je však v tomto případě zejména pohon vozu, který zajišťuje známý obrovský desetiválec z Dodge Viperu, který má objem rovných osm litrů. Samotný motor dokáže rozpohybovat pomalu i lokomotivu, Spania k němu však přidala ještě dvě turbodmychadla. Výsledkem je výkon 925 koní (690 kW) a točivý moment 1220 N.m. Zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině vůz údajně zvládne za 2,9 sekundy, maximální rychlost pak má činit 370 km/h.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
21. 2. 2015 20:33
Hezký koníček
Jestli jsem pochopil správně informaci, tak výrobce auto občas předvede, průběžně modernizuje, ale asi neprodává. Takže v podstatě takové dražší hobby.

Ale koncepci mají dobrou, vzít osvědčené věci a poladit - motor z Viperu ale s turbama, reklamní kampaň od Škodovky ale začneme zadním světlem, předpokládám, že soused z Maranella bude brzo tááákhle maičký... ;-)