Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gumball 3000 na Moravě: 20 rozdaných pokut, jinak klid

Diskuze (70)
„Závod“ sportovních vozů včera odpoledne protnul území České republiky od Karviné do Mikulova. Bez větších komplikací a výraznějších problémů v dopravě.

Takzvaný milionářský závod Gumball 3000 včera opět zavítal na území České republiky. Více než sto účastníků projelo v jubilejním patnáctém ročníku v odpoledních hodinách protnulo Moravu od severu k jihu – na přejezdu z Polska do Vídně.

O závod v pravém slova smyslu se ale nejedná – smyslem totiž není být první v cíli. Tomu odpovídá i průběh jízdy, který se obešel bez zbytečných excesů. Policie byla v pohotovosti a pokutovala, celkem udělila 20 pokut, vesměs za marginální přestupky. Podle informací webu iDnes bylo na jižní Moravě rozdáno 13 pokut, ovšem jen jedna za nebezpečnou jízdu, ostatní za překročení povolené rychlosti a jízdu bez dálniční známky.

Na severu Moravy došlo k nejvyššímu zjištěnému překročení povolené rychlosti. Jízda 40 km/h nad dálničním limitem ale asi není to, co bychom čekali u „závodu“, kde spolu jedou například Lamborghini Murciélago, Mercedes SLS AMG nebo Ferrari F12 – všechno auta s maximální rychlostí přes 300 km/h.

Letošní ročník má zatím hladký průběh. I když dvě auta kvůli nehodám už nepokračují, makedonská tragédie z roku 2007 je naštěstí už polozapomenutou a od té doby neopakovanou historií. Gumball 3000 je proto hlavně přehlídkou známých i neznámých celebrit a silných aut (většinou v matných fóliích), která i v Česku lákají pozornost mnoha příznivců rychlých kol.

Diskuze (70)
25. 5. 2013 12:02
Foto Ostrava
[odkaz]
Avatar - PlumJelinek
24. 5. 2013 21:41
Re: Gumball
Samozřejmě vybržďování je prasárna a bezdůvodné tuplem. Otázka ale zůstává, proč ten dotyčný "pirát" je naštvaný. V zájmu plynulosti provozu a respektu vůči druhým je správné nikoho neomezovat v jízdě, jakou chce jet, ať už chce jet jakkoliv. Sám nemám rád lidi, kteří se na dálnici po předjetí nezařadí do pravého pruhu, ikdyž za nima jedou další auta, protože přece v dálce za půl kilometru budou předjíždět znova, tak proč by na tu chvíli měli někomu uhýbat. To už je pak z jejich strany vyloženě o lennosti (případně i naschválech) a nerespektování druhých a to se pak nemůžou divit, že se to někomu třeba nelíbí...
Avatar - PlumJelinek
24. 5. 2013 21:33
Re: Gumball
:yes:
Avatar - PlumJelinek
24. 5. 2013 21:31
Re: Gumball
:yes:
Avatar - PlumJelinek
24. 5. 2013 21:27
Re: Homo Snobuss Snobuss
Ze své zkušenosti to vnímám spíše tak, že čím pomalejší jízda je, tím více ta dálnice drncá (nepočítaje samozřejmě nějaké ty opravdu větší výmoly) a co se týče únavné a namáhavé jízdy ve vyšší rychlosti, tak toto vním tak, že to alespoň člověka nutí být ve střehu, narozdíl od pomalých rychlostí, které monotónně spíš uspávají a zdaleka nenutí k takové koncentraci za volantem, což může následně vést k nebezpečné situaci.