Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

H&R Golf GTI: Decentní tuning, ale pořádný výkon

Roman Daněk
Diskuze (14)
Společnost H&R, specialista na ladění podvozků a výrobce tlumičů, nachystal na prezentaci své firmy upravený Golf GTI. Vedle přepracovaného podvozku má hothatch výkon 221 kW (300 k).

Společnost H&R, specialista na ladění podvozků a výrobce tlumičů, nachystal na prezentaci své firmy upravený Volkswagen Golf GTI. K oficiálnímu představení dojde zřejmě na mezinárodní výstavě IAA ve Frankfurtu.

Hlavním lákadlem pro oči pozorovatele by měl být speciální lak, který je totožný s tím, který byl použit na supersportovní střele, Porsche Carrera GT. Změny na exteriéru tak zajišťují pouze 19palcová kola OZ-Racing. Disky Ultraleggerael o rozměrech 8 x 19 palců jsou obuty do pneumatik Bridgestone 235/35 R19. Za koly jsou vetší odvětrávané kotouče s průměrem 320 mm s typickými červenými brzdiči od firmy Brembo.

Pod kapotou má Golf GTI přeplňovaný benzínový čtyřválec o objemu 2,0 l. Tuner H&R vyměnil řídící jednotku, upravil turbodmychadlo a kompletně přepracoval výfukový systém. Výsledkem je výkon 177 kW-184 kW (240-250 k). Komu by se to zdálo málo, má H&R v záloze druhý stupeň úprav, které posunou výkon agregátu až na 221 kW (300 k).

Silnějšímu motoru také odpovídá nastavení podvozku a kompletně nové odpružení, která snížilo světlou výšku o 26 mm vpředu a 24 mm vzadu. V interiéru jsou některé doplňky z modelu Golf R32, nové dvoubarevné čalounění sedaček a řada hliníkových doplňků obložení. O pořádný zvukový doprovod se kromě sportovního tlumiče a dvojice chromovaných koncovek výfuku postará i velká multifunkční audiosestava Pioneer.

Roman Daněk
Diskuze (14)
Avatar - SpiderJ
22. 8. 2007 20:13
Re: Zase?
:yes: ;-)
Avatar - Roman Daněk (Autofun.cz)
22. 8. 2007 15:45
Re: Pro auto.cz
Zkusím vám vysvětlit, proč nám tyhle vozy nepůjčí:
a) pochybuji, že společnost H&R bude mít v ČR dceřinou společnost a jen tak nějaký dealer tuningových doplňků nám auto nepůjčí.
b) myslím si, že auto v článku je prototyp = jediný kousek na světě, protože H&R je specialista na podvozky a odpružení (= nebude mít skladem další náhradní díly, jako např Brabus nebo AC Schnitzer)
c) když už to je jediný kousek, šanci podle mne dostanou "domácí" německé plátky, jako Autobild atd.... Takže asi tak ;-)
Avatar - Roman Daněk (Autofun.cz)
22. 8. 2007 15:40
Re: Zase?
Nějak jsem nepochopil váš příspěvek. O tuningu Golfu GTI jsme naposledy psali 18. května 2007, když samotný VW do Golfu narval W12 bi-turbo o výkonu 477 Kw: [odkaz]
22. 8. 2007 14:09
Pro auto.cz
Co vy na to sehnat toto auto na test?Na takovy test delsi,no-vlastne dost dlouhy,aby pripadni zajemci vedeli,kolik toho ten nejnadupanejsi motor zvladne(pocet kilometru).Jinak pro vas by to bylo take jiste prijemne Ne?300koni vykonu.... ;-)