Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann ve Frankfurtu: BMW, Mercedes-Benz a Porsche společně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost, která se proslavila především díky ladění vozů značky BMW, letos přišla o svého zakladatele, ale i přesto ve Frankfurtu představila řadu novinek.

Richard Hamann zemřel v březnu po dlouhém boji se zákeřnou rakovinou, ale jeho společnost žije dál.

K novinkám, která značka Hamann představila na letošním IAA patřily úpravy exteriéru a interiéru kabrioletu nové generace BMW řady 6. Ty mohou zahrnovat kompletně nové nárazníky, nástavce prahů, litá kola i snížení světlé výšky a nový výfukový systém.

Další novinkou byla evoluce úpravy druhé generace Porsche Cayenne pojmenovaná Guardian Evo, která navazuje na provedení Guardian představené letos v Ženevě. Nové provedení má přepracovaný design nových karosářských dílů a stejně jako to původní mění sériové SUV na velmi agresivně vyhlížející stroj. Hamann Guardian Evo je oproti sériovému modelu širší vpředu o 120 mm a vzadu dokonce o 160 mm.

K světovým premiérám na stánku společnosti Hamann patřilo i Porsche Panamera Paragon. Pod tímto označením se ukrývá nový bodykit, který rozšiřuje karoserii liftbacku z Weissachu o 60 mm. Součástí úpravy jsou 22palcová kola, modifikace vzduchového podvozku, nový vyfukový systém a v závislosti na motorizaci možnost zvýšení výkonu až o 59 kW (80 k).

Hamann do Frankfurtu přivezl i svou úpravu Mercedesu SLS AMG představenou již v Ženevě a pojmenovanou Hawk. Ta se vedle extrémního bodykitu může pochlubit i 6,2litrovým osmiválcem naladěným na nejvyšší výkon 468 kW (636 k) a točivý moment 680 Nm. Z 0 na 100 km/h toto dvoumístné kupé akceleruje za 3,6 s.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)