Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann Gallardo Spyder – vše může být lepší

Miroslav Kudělka
Diskuze (24)
Co vylepšit na Lamborghini Gallardo Spyder? I tento klenot lze ladit a tak se do něj pustili u německého Hamanna, kterému jak se zdá, není nic svaté.

Úpravy Lamborghini Gallardo Spyder v podání firmy Hamann se dotkly prakticky celého vozu, od vnějšího vzhledu, přes pohonnou jednotku až po podvozek. Vše směřuje k jedinému cíli – rychleji a sportovněji. Příď vozu byla osazena přídavným spoilerem na spodní hraně toho sériového, který má seřizovatelnou geometrii a tudíž lze ovládat vztlak na přední nápravě. Prahy dostaly nástavce uklidňující proudění kolem boků. Na záď se nastěhoval třídílný spoiler na víko motorového prostoru. Pod záď byl dodán ještě difuzor, aby proudění kolem vozu bylo řízeno co možná nejlépe. Aerodynamické prvky jsou nabízeny jak v provedení laminátovém tak i špičkovém uhlíkovém kompozitu. Vzhled zádě umocňují ještě dva páry kruhových koncovek výfuku z nerezových trubek průměru 76 mm. Ty navazují na radikálně přepracované výfukové potrubí s kovovými sportovními katalyzátory. Když se k němu ještě vyladí řídící jednotka, rázem je k dispozici o 22 kW (30 k) a 40 Nm více. Celkově pak je Spyder hnán silou 404 kW (550 k) a nejvyšší rychlost se tím pádem zvýšila o 6 km/h na kulatých 320 km/h.

Pro pravověrné příznivce značky Lamborghini připravil Hamann i pro Gallardo vzhůru vpřed výklopné dveře, které nyní napodobují větší a starší sourozence Countach, Diablo a Murcielago. Cílem úpravy mimo jiné bylo zabránit jakékoli viditelnosti výklopného systému,aby nebyl rušen dojem čistoty linií.

Své dostal také podvozek. Zde je možno získat vysoce výkonný brzdový systém s kotouči 380 x 34 mm vpředu a 360 x 32 mm vzadu, do nichž se zakusují třmeny s osmi pístky na přední nápravě a šesti na zadní. Jejich krásu pak lze obdivovat přes 20“ ráfky Hamann, které mají vpředu šířku 8,5“ a vzadu 11,5“. Obuty jsou do pneumatik 235/30 ZR 20 respektive 325/25 ZR 20 na zadní hnané nápravě.

Miroslav Kudělka
Diskuze (24)