Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann Lamborghini Gallardo

Miroslav Kudělka
Diskuze (3)
Firma Hamann, známá svými úpravami vozů BMW, v posledních letech rozšiřuje pole své působnosti. Posledním počinem jejich techniků je úprava vozu Lamborghini Gallardo.

Gallardo od Hamanna je na první pohled velmi podobné sériovému modelu. Na přídi přibyl rozměrný spoiler pod spodní hranou sériového kusu. Na bocích byly přidány nástavce prahů a na vstupech chladícího vzduchu k motoru přibyly lemy, které je zvětšují a přivádí tak jeho větší množství. Nejpatrnější je zásah na zádi, kde přibyl trojdílný spoiler na odtokové hraně a pod zádí zase difuzor, které pomáhají přitlačovat zadní hnanou nápravu k zemi. Aerodynamické prvky mohou být vyrobeny jak z laminátu, tak i uhlíkového kompozitu. K aerodynamickým doplňkům se výborně hodí i dělená hliníková kola designu Aniversary, která mají rozměry 9 x 19“ na přední nápravě a 12 x 19“ na zadní nápravě. Obuty jsou do pneumatik standardních rozměrů, tedy 235/35 ZR 19 a 295/30 ZR 19 vzadu.

Ke sportovnějšímu vzhledu patří také sportovnější výkony. V této oblasti se Hamann držel stejně střídmých zásahů jako u vzhledu. Navrženo bylo zcela nové výfukové potrubí o průměru 76 mm z nerezivějící oceli, do kterého jsou zakomponovány dva sportovní katalyzátory s menším odporem proudění. Potrubí vyúsťuje ve dvě dvojice kruhových koncovek. Výkon motoru byl navýšen o 20,5 kW (28 k) na celkových 388 kW (528 k) a točivý moment vyskočil ještě výrazněji o 50 Nm na 560 Nm.

Miroslav Kudělka
Diskuze (3)