Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann Murciélago LP640: I mistr tuner se někdy utne

Roman Daněk
Diskuze (39)
Známý tuner Hamann připravil pro nejsilnější Lamborghini všech dob karosářský kit, bohužel estetika šla stranou. Výkon dvanáctiválce vzrostl o 50 koní.

Tuner Hamann nejsilnějšímu sériovému modelu italské automobilky Lamborghini přidal další steroidy v podobě upraveného sání, přeprogramované řídící jednotky a modifikovaného výfukového systému. Výkon agregátu 6.5 V12 vzrostl z 471 kW (640 k) na 507 kW (690 k) a akcelerace z nuly na stovku klesla o 0,2 s na výsledné 3,2 s. Původní maximální rychlost 338 km/h zaké povyskočila a nyní atakuje hranici 350 km/h.

Inženýři ladičské firmy Hamann naneštěstí zasáhli do čistých linií karosérie a olepili vůz prapodivnými karbonovými doplňky. Vše začalo u předního spoileru, kde je větší "lízátko", dále jsou uhlíkové kompozity na bocích vozu, kde asi mají zlepšit přísun vzduchu do motorového prostoru. Na střeše vozu je jak bradavice jakási kapsa a na zádi je přítlačné křídlo. Pohled z profilu doplňují 21palcová superlehká třídílná kovaná kola Edition Race.

Názor redaktora: "Nelze se neozvat. Píši tuningové newsy už nějaký ten pátek téměř denně a myslel jsem si, že tuner Hamann dělá pěkné úpravy vozů, ale kit doplňující Murciélago LP640 je (doufám) výjimka potvrzující pravidlo. I mistr tesař..."

Tip: Srovnejte stejnou úpravu Murciélaga bez karosářských doplňků.

Roman Daněk
Diskuze (39)
Avatar - Enthusiastic.driver
4. 5. 2007 09:53
Re: Kritika? Vidět toto na ulici, tak se POS*****!!!!
I kdyz se vam vas nazor vetsina lidi snazi vyvratit, jsem rad, ze jste ho zverejnil !!
I ja sice zastavam nazor, ze ke zkritizovani uz se tu vyskytly daleko vhodnejsi obludy nez tohle Lambo, ale osobni nazor se ceni !!! :yes: :yes: :yes: Takze, doufam ze nebude posledni...
Avatar - Enthusiastic.driver
4. 5. 2007 09:48
Re: cudne...
ja myslim, ze tohle by byl idealni pripad :yes:
Avatar - misoo
3. 5. 2007 22:28
cudne...
videl som tu uz vela jemne povedane nechutnych tuzinkovych uprav, no autori nic. ked som zbadal ten titulok, pomyslel som si, ze to bude asi fakt nejaka extra-tuzink trieda ked sa uz aj autor ohlasil. no a pozrem na lambo a nic... osobne sa mi seriove murcielago paci viac ako toto, ale zas upravy neurazia. podla reakcie redaktora vidime, ze sa mu tato uprava trafila presne do jeho "anti-vkusu" :-) treba sa vsak odosobnit a oddelit clanok a nazor redaktora. nemuselo by byt odveci keby pod kazdym clankom bol aj nazor redaktora, nech vieme co si mysli... ;-) minimalne by to dodalo stavu diskusii k clanku >:-[] ;-)
Avatar - Blackblade
3. 5. 2007 22:25
Re: mě se líbí,vypadá totiž jako raketoplán ze Star Treku
Nebo třeba Fiat Multipla >:D Praktičnost, to jo, ale design? :no:
Avatar - Blackblade
3. 5. 2007 22:23
Re: Kritika? Vidět toto na ulici, tak se POS*****!!!!
1) Šlo mě o to vyvolat diskuzi = celkem se to povedlo
2) Kdosi v nějaké diskuzi chtěl, abych občas prezentoval nějaký svůj názor.
3) Ten karosářský paket se mě nelíbí a nějak jsem to nepochopil, protože Hamann to auto už krásně poladil (viz odkaz v textu), což jsem i pochválil, ale proč to ještě olepili? Nechápu...
Takže asi tak ;-)