Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann Porsche 911 – elegantní dravec

Miroslav Kudělka
Diskuze (5)
Nové Porsche 911 se vzhledem vrací ke svým kořenům, ale úpravce Hamann naopak rozšiřuje pole svých úprav Stuttgartské značky. Úpravy se v první fázi soustředily na zdůraznění sportovního vzhledu.

Nové Porsche 911 se vzhledem vrací ke svým kořenům, úpravce Hamann naopak rozšiřuje pole svých úprav vozů Stuttgartské značky. Úpravy se v první fázi soustředily na zdůraznění sportovního vzhledu.

Hamann se sice proslavil úpravami vozů BMW, ale již dva roky se úspěšně zařazuje mezi exkluzivní tunery vozů Porsche. Poslední výsledky snažení jeho techniků máme nyní možnost posoudit. Pro poslední model Porsche 911 Carrera i Carrera S představil sadu aerodynamických prvků. Příď dostala pod sériový ještě přídavný spoiler, který účinněji eliminuje proudění pod vůz. Na bocích našly uplatnění masivní nástavce prahů a záď zdobí masivní pevný spoiler, který nahradil sériový výsuvný.

Účinnost celé této aerodynamické sady ještě zvyšuje upravený podvozek, který je díky kratším pružinám snížen o 25 mm. Tato změna se samozřejmě podepisuje i na vylepšených jízdních vlastnostech, protože pružiny jsou také tvrdší. Aby se dalo jejich potenciálu využít beze zbytku, vyvinuli technici od Hamanna ještě hliníkovou výztuhu mezi přední podběhy, která zvyšuje pevnost karosérie v krutu. Nabídku doplňují ještě dělené hliníkové ráfky dvou vzorů.

U Hamanna si jsou vědomi, že tato nabídka zdaleka nestačí a již dnes jsou v pokročilém stadiu vývoje další prvky. Hlavní slovo mezi nimi hraje kompletní výfukový systém se sportovními katalyzátory a doplněny budou i další aerodynamické prvky na záď vozu.

Miroslav Kudělka
Diskuze (5)
3. 6. 2005 20:59
MUSÍM SE OPAKOVAT
Tyhle úpravy, to je jako bys na obraz od P. Klee domaloval voskovkama západ slunce nad Moskvou. Jsou vyznavači PORSCHE a nevlastní PORSCHE, pak jsou vyznavači PORSCHE a ti ho vlastní. Ti v něm i jezdí. A pak jsou snobové, trapáci, co na to sice maj na kontě ale o to méně v hlavě, a ti si dávaj zabudovat do PORSCHE klece na kanáry...