Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson postaví nový výrobní podnik. V USA to nebude...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Harley-Davidson plánuje zřízení svého nového výrobního podniku mimo území Spojených států amerických s cílem zajistit produkci pro rostoucí odbytiště v jihovýchodní Asii.

Harley-Davidson v souvislosti s klesajícím odbytem ve Spojených státech, které jsou stále jeho největším trhem s téměř 50% podílem, a zároveň rostoucí poptávkou na asijských trzích oznámil, že postaví novou továrnu v Thajsku.

Tradičnímu severoamerickému výrobci se na trzích v jihovýchodní Asii v posledních letech stále zvyšují prodeje a společnost hodlá tímto krokem zvýšit svou konkurenceschopnost.

Nový výrobní podnik, který má být umístěn jihovýchodně od Bangkoku, navíc firmě umožní vyhnout se zdejší 60% dani na dovážené motocykly. Zároveň produkce motocyklů v Thajsku pomůže značce Harley-Davidson získat další daňové úlevy pro vývoz do sousedních zemí a to i díky obchodní dohodě mezi členy Sdružení zemí jihovýchodní Asie (ASEAN).

Nový výrobní podnik v Thajsku má montovat nové motocykly Harley-Davidson ze sad dílů dovážených od mateřské společnosti a řady jejích dodavatelů ze Spojených států. Toto řešení má zajistit, že stroje vyrobené v novém podniku budou mít vzhled, zvuk i atmosféru jako motorky vyrobené ve Spojených státech.

Harley-Davidson má v současnosti celkem pět výrobních podniků, z nichž jsou tři na území Spojených států amerických a to v Milwaukee ve Wisconsinu, kde je i hlavní sídlo společnosti, dále v Yorku v Pennsylvanii a Kansas City v Missouri. Mimo severoamerickou půdu jsou motocykly slavné značky vyráběny ještě v brazilském Manaus a indickém Bawal.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)