Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harman Individual Sound Zones: Pro každého pasažéra jiná hudba

Michal Fokt
Diskuze (1)
Dnes musí v autě všichni, pokud nemají vlastní sluchátka, poslouchat stejnou hudbu. To by se však s příchodem nové techniky ISZ od Harmanu.

Jaká hudba se bude v autě poslouchat, to bývá často v kabině předmětem sporů, jisté ovšem je, že v celém voze jedna a ta samá, individualisté musí sáhnout po sluchátkách a mobilu, popřípadě jiném přehrávači, což už není tak komfortní. Ale společnost Harman teď tvrdí, že vymyslela způsob, jak umožnit poslech hudby individuálně pro každé sedadlo zvlášť.

Harman tomu říká Individual Sound Zones (ISZ) a systém, zkombinovaný s HALOsonic sestává z klasického ozvučení vozu, doplněného o reproduktory v opěrkách hlav a ploché Electro Dynamic Planar Loudspeakers v čalounění stropu. ISZ (zatím) nedokáže zázraky a nečekejte tedy, že budou všechny ostatní ruchy v kabině zcela potlačeny, nicméně digitální zpracování signálu a jeho správné směrování umožní je výrazně potlačit a naopak zvýraznit ty, které si pasažér na tom kterém sedadle přeje, ať už jde o poslech hudby, hraní her nebo jakoukoli jinou činnost.

Harman tvrdí, že tento systém lze namontovat do každého vozu, vybaveného Harman in-car audio systémem a to i dodatečně. A to představuje pěkně velký trh, protože Harman zastřešuje značky Harman Kardon, Infinity, JBL, Lexicon, Revel a Mark Levinson, které najdete v široké škále současných i dříve vyrobených automobilů.

Michal Fokt
Diskuze (1)
4. 4. 2022 20:50
Poslech v autě
Wow, to nezní vůbec špatně. Rád bych to ale slyšel naživo. Já se teď taky chystám řešit audiosystém ve svém autě. Nedávno jsem si konečně koupil nové rádio, reproduktory už mám taky objednané a ještě by to chtělo nějaký subwoofer. Díval jsem se na https://www.2din.cz/subwoofery/ a zalíbily se mi tam dva, ještě se ale nemůžu rozhodnout, který zvolit.