Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hellcat (Pekelná micinka): třída superrychlých vozů se opět rozroste

Ondřej Láník
Diskuze (10)
První Hellcat bude mít pod kapotou šestilitrový desetiválec (přes 500 kW) v kombinaci se šestistupňovou ručně řazenou převodovkou umožňující vozu dech beroucí akceleraci z 0 na 96 km/h za 2,8 sekundy.

Dalším z podnikatelů, kteří sází na to, že nabídnou lepší sportovní superauto je konstruktér motorů Al Melling. Jeho Pekelná micinka (Hellcat) má být připravena k prodeji již letos v listopadu. Melling přinese do nového projektu své dlouholeté zkušenosti s konstrukcí víceválcových sportovních motorů, protože mezi jeho reference patří motor V8 Super Eight pro TVR, V10 pro Lolu, spolupráce na přípravě motorů V8 a V10 pro prestižní automobilové závodní disciplíny včetně formule 1.

První Hellcat bude mít pod kapotou šestilitrový desetiválec (přes 500 kW) v kombinaci se šestistupňovou ručně řazenou převodovkou umožňující vozu dech beroucí akceleraci z 0 na 96 km/h za 2,8 sekundy. Velkoobjemový motor bude uložen vpředu, poháněny budou pochopitelně zadní kola. Karosérie postavená kolem monokoku z uhlíkových vláken umožní dosáhnout až zázračně nízké pohotovostní hmotnosti 1220 kg.

Uvnitř všech Hellcatů budou skořepinová sedadla ve sportovním stylu se čtyřbodovými bezpečnostními pásy. V nabídce by se měla objevit také závodní verze dle specifikace GT1. V závodech série Le Mans by se Pekelná micinka měla utkat s Chevroletem Corvette nebo Aston Martinem DBR9.

Ročně by mělo vzniknout 50 vozů značky Hellcat, které budou k odběru přibližně za 100.000 liber.

Ondřej Láník
Diskuze (10)