Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Henrik Fisker se rozhlíží v Indii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Dánský designér se po krachu své automobilky rozhodně nevzdává a hledá nové možnosti spolupráce v Indii.

Henrik Fisker se v minulosti proslavil mnoha krásnými vozy, mezi které patří BMW Z8, Aston Martin DB9 nebo Artega GT. Designér založil i stejnojmennou automobilku vyrábějící plug-in hybrid Karma, firma ale loni zkrachovala. V současnosti ji vlastní čínský výrobce autodílů Wanxiang Group.

Zpět ke své profesi designér se Henrik Fisker vrátil v loňském roce, když v rámci spolupráce s Galpin Auto Sports na listopadovém autosalonu v Los Angeles představil Galpin Fisker Rocket, jehož základem je aktuální Ford Mustang.

Vedle automobilů se designér věnoval i motocyklům a je podepsán pod návrhem chopperu Viking pro dánskou firmu Lauge Jensen a představeného rovněž loni.

Henrik Fisker tedy rozhodně nezahálí a hledá nové výzvy. Nyní se v rozhovoru pro indický Economic Times zmínil o své blízké budoucnosti a potvrdil, že pro spolupráci hledá firmu v Indii.

V současnosti má Fisker za sebou návštěvy několika podniků a za tři až čtyři měsíce hodlá oznámit, která z indických společností s ním bude spolupracovat a zda se bude opět jednat o automobily.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)