Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Heuliez Macarena: opravdové čtyřdveřové Coupé-Cabrio

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Specialista na střešní systémy, francouzská firma Heuliez, představí v Ženevě studii čtyřdveřového Peugeotu 407 s prosklenou skládací střechou. Výroba v této podobě je málo pravděpodobná, ale ne zcela vyloučená.

Specialista na střešní systémy, francouzská firma Heuliez, představí v Ženevě studii čtyřdveřového Peugeotu 407 s prosklenou skládací střechou. Výroba v této podobě je málo pravděpodobná, ale ne zcela vyloučená. Jestli ji využije ve svém výrobním Peugeot nebo jiná automobilka, to se nechme překvapit.

Heuliez Macarena je postavena na bázi čtyřdveřového Peugeotu 407, ačkoli francouzská automobilka již představila také dvoudveřovou variantu této řady. Radikální zásah do konstrukce otevřel dlouhý interiér slunečním paprskům, a to i v případě, že je střecha nad hlavami cestujících. Je totiž tvořena třemi bohatě prosklenými díly, které se do sebe po stisku příslušného tlačítka ve voze, zasunou, aby se v zápětí ukryly v zádi. I potom zůstává pro zavazadla čtyř cestujících 300 litrů prostoru. Zadní víko se na rozdíl od mnoha dnešní vozů kupé-kabrio, otevírá pouze jedním-klasickým-směrem.

Bezrámové dveře otevírají pohodlný přístup do luxusního interiéru, který je vybaven také dvěma LCD monitory pro cestující na zadních sedadlech. Zkrácené B-sloupky byly zpevněny příčnou výztuhou, ve které jsou navíc zabudovány čelní airbagy. I tak však jde o jeden z nejvíce otevřených automobilů, jaký jsme kdy na autosalonech viděli.

Ondřej Láník
Diskuze (9)