Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda 3R-C a EV-N v Ženevě 2010

Diskuze (4)
Do Ženevy přivedla Honda i extravagantní koncept jednomístné tříkolky 3R-C. Studie byla vytvořena designéry ve výzkumném centru Honda R&D v Miláně. Městské vozítko je něčím mezi miniautomobilem a skútrem a je vybaveno velkým větrným štítkem, který...

Do Ženevy přivedla Honda i extravagantní koncept jednomístné tříkolky 3R-C. Studie byla vytvořena designéry ve výzkumném centru Honda R&D v Miláně. Městské vozítko je něčím mezi miniautomobilem a skútrem a je vybaveno velkým větrným štítkem, který při zaparkování může zakrýt řidičův kokpit. Pro drobná zavazadla je možno využít zamykatelnou schránku vpředu. Zapuštěné sedadlo a vyšší boční stěny mají zaručit vyšší bezpečnost řidiče. V dnešní době jezdí drtivá většina řidičů sama po městě autem, proto má opodstatnění i jednomístné přibližovadlo.

Studie EV-N se v Ženevě ukazuje v evropské premiéře, tu světovou si ale odbyla už na podzim v Tokiu. Koncept nechává svým zdařilým retrodesignem vzpomenout na šedesátá a sedmdesátá léta, kdy japonské silnice brázdily kei modely N360 až N600. A připomíná je pochopitelně také rozměry - autíčko má karoserii dlouhou 2860 mm, širokou 1475 mm a vysokou 1515 mm, přičemž rozvor činí 1995 mm.

Vzhledem k miniaturním rozměrům překvapí čtyřmístný interiér, stejně jako zavazadlový prostor tam, kde obvykle bývá motor - pohonné ústrojí a Li-Ion akumulátory jsou umístěny pod zadními sedadly a na střeše vypomáhají solárními články. Specifikem auta jsou také jednoduše vyměnitelné barevné textilní výplně sedadel.

Michal Fokt


Diskuze (4)
16. 12. 2012 15:35
Diskuze
Není tahle diskuze blbě nalinkovaná? Já u tady toho Rinspeeda žádný extra modelky nevidím :-)
[odkaz]
Btw. tahle domrvená 500 má pár zajímavých detailů, jako celek je to ale propadák - tak malé autíčko s hmotností 1 tuna a dojezdem jen 100 km? To je podstatně horší než "veterán" GM EV-1. Kde je tady inovace? Pár blbinek pro efekt a perleťový lak, nic víc. Velikost jako mopedauto, cenu odhaduji tak na 5x vyšší než třeba u Twinga - nesmysl.
Avatar - PlumJelinek
8. 3. 2010 20:36
Re: PALEXPONÁTY
pravda pravda.... těžké vybírání.... a kdo říká, že nic moc, zajímalo by mě, co má doma, když tímto pohrdá...
Jinak souhlasím, že 17 má oči jak diamanty.... za sebe, pokud bych měl zvolit jednu jedinou, tak volím číslo 7, na takovéto čokoládové typy si potrpím.... škoda jen, že mi tu chybí dvě modelky, které mě v Ženevě osobně zaujaly - krásná blondýnka svíjející se kolem vystavené Alfy 8C cabrio a okouzlující brunetka na stánku Lancie....
8. 3. 2010 17:27
PALEXPONÁTY
No, tradičně musím napsat, že jsem na tohle poměrně hodně náročnej, šel bych tedy s... každou.

Letos i přes takřka dokonalou práci fotografa se mi těžce vybírá. Vyberu tedy to, co mě trklo při první zběžné prohlídce - voči, jo voči čísla sedmnáct. To snad ani nejsou voči, to jsou démanty vtepané do platinových lůžek.

Mám-li vybrat jednu celou, pak bez ohledu, co bych s ní nejraději dělal dneska večer, vyberu třicet dvojku. Za ofinu, za oduševnělý pohled a za šaty.

P.S. Neví někdo jak hlasovalo ministerstvo dopravy?