Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Accord Concept Coupe 2003

Miroslav Kudělka
Diskuze (11)
Na výstavě SEMA v Los Angeles Honda představila výkonnostní kit FP (Factory Performance), pro svou novou Hondu Accord Coupe.

Na výstavě SEMA v Los Angeles Honda představila výkonnostní kit FP (Factory Performance), pro svou novou Hondu Accord Coupe.

Společně s příchodem zcela inovované Hondy Accord pro rok 2003, přichází přímo od výrobce také nové možnosti jejich úprav. Honda sama přišla s návrhem, jak upravit jeden z nejoblíbenějších objektů tunerů na severoamerickém trhu. Nejlepší model V6 je vybaven motorem o výkonu 176 kW (240 k) a šestistupňovou ručně řazenou převodovkou. Po zásahu techniků se výkon vyšplhal mnohem výše, hmotnost zase výrazně poklesla a zájmu neunikl ani podvozek, který nabízí vyšší úroveň jízdních vlastností.

Podívejme se tedy, co se změnilo. Na pohonu se pracovalo komplexně a výsledkem je 220 kW (300 k) po zásahu do sacího a výfukového traktu šestiválce 3,2 litru. Šestistupňová převodovka dostala polosamočinné řazení páčkami pod volantem a diferenciál pracuje s omezenou svorností. Podvozek byl vybaven nižším sportovním odpružením a rozchod kol byl rozšířen. Temperament motoru krotí prototypové brzdy Brembo s osmi pístky na každém kole. Černě chromovaná kola mají gigantický rozměr 20“ a jsou obuta do pneu Bridgestone Potenza 235/45 ZR 20. Nebyla ušetřena ani vzhledová stránka vozu, když bylo použito velké množství dílů z uhlíkových kompozitů – nárazníky, nástavce prahů, maska a difuzor pod zádí vozu a zadní přítlačné křídlo (kombinace s hliníkem). Světlomety a zadní svítilny mají tmavý podklad. Celá karoserie je lakována ve žluté barvě nesoucí jméno NSX Spa. Také interiér je vyveden ve sportovním duchu. Dominují mu výrazně tvarovaná sedadla Sparco s kompozitní kostrou a čtyřbodovými pásy, čalouněná alcantarou. Středové konzoli vévodí nejnovější multifunkční display integrující palubní diagnostiku. Klasicky působí subtilní tříramenný volant a hliníkové pedály.

Miroslav Kudělka
Diskuze (11)