Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda City míří do Česka

Michal Fokt
Diskuze (14)
V roce 2006 se v Česku začne nabízet malý sedan Honda City.

Honda začne co nevidět ve svém tureckém závodě, odkud k nám míří i sedany Civic 7. generace, vyrábět další model, a to malý sedan City. Ten bude určen pro český, polský, maďarský, slovenský a turecký trh. Nejedná se o žádnou žhavou novinku, tento model se pod názvem Aria nebo City vyrábí v Thajsku a od roku 2002 prodává na asijských trzích. Letos byl však faceliftován a právě tato modernizovaná verze se objeví i v Evropě.

Sedan, který bude konkurovat Škodě Fabia, Renaultu Thalia, Chevroletu Kalos a dalším malým vozům, sází na poměrně svérázný design a technicky vychází z pětidveřového modelu Jazz. S ním sdílí stále ještě moderně působící interiér, pohonnou jednotku i podvozek, tvořený vpředu McPhersony a vzadu vlečenými rameny.

Honda slibuje díky palivové nádrži umístěné pod předními sedadly vnitřní prostornost Jazzu a zavazadlový prostor o objemu 500 l, zachována budou i sklopná zadní sedadla „Magic“. K pohonu 4390 mm dlouhého auta bude sloužit benzinová třináctistovka, s níž na našem trhu Jazz začínal, než ji nahradila dvanáctistovka. Motor označený 1.4 i-DSI má objem 1334 cm3 (takže se vejde do lacinější kategorie povinného ručení), výkon 61 kW a točivý moment 119 Nm. Jeho kombinovaná spotřeba by se měla pohybovat v rozmezí 5,8 – 6,0 l.

City se bude nabízet ve třech stupních výbav S, LS a ES. Standardní výbava verze S zahrnuje mimo jiné airbagy řidiče a spolujezdce, předpínače bezpečnostních pásů, elektricky ovládaná zpětná zrcátka, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, přední a zadní držáky nápojů, rádio/přehrávač CD a dva reproduktory.

Varianta LS k tomu přidává kliky dveří a zrcátka v barvě karoserie, vyhřívaná zpětná zrcátka, boční lišty, chromované vnitřní kliky, bezklíčový vstup, klimatizaci a další dva reproduktory.

Specifikace ES zahrnuje boční airbagy, 15“ litá kola místo 14“ ocelových, sklápěcí vnější zpětná zrcátka a přední mlhovky. Tento model je vybaven optitronovým podsvícením.

Michal Fokt
Diskuze (14)