Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic 5D 9G: první předautosalonový kontakt

Michal Fokt
Diskuze (10)
Nová Honda Civic byla vůbec poprvé naživo k vidění už v předvečer autosalonu na VIP party a nechyběli jsme tam ani my.

Měli jsme možnost poprvé naživo spatřit devátou generaci pětidveřáku a je třeba říci, že se od 8G „UFO“ odlišila mnohem výrazněji, než se asi obecně očekávalo. A rozhodně se nedá říci, že by byl nový model konzervativnější.

Vzhled přídě dává zapomenout na „dobu plexisklovou“ a vydal se podobným směrem jako hybridní Insight nebo vodíkové FCX Clarity je tu ale také zřetelný okaz na koncept FC Sport, Výsledkem je každopádně velmi dynamický výraz s ostrým pohledem světlometů výrazně řezaných světlometů a velmi sportovně tvarovanými nárazníky.

Z profilu si asi měly být obě generace Civicu podobné nejvíce, alespoň to naznačovaly špionážní snímky. Ovšem faktem je, že mezigenerační rozdíl je opravdu výrazný. Bok působí mnohem atletičtějším dojmem, což je dáno jedna eliminováním „bubliny“ na zádi, ale také ostřejším tvarem bočního prosklení a decentně zvýrazněnou linií blatníků.

A celý přerod Ufona v avantgardního sportovce završuje nová záď, kterou už nám částečně Honda poodkryla už předminulý týden. Připomínka světelného pásu zůstala, plní už ale pouze roli brzdového světla a je umístěn o značný kus níž, zatímco to ostatní se přesunulo do výrazných trojúhleníkových svítilenen po stranách. Na zadním skle pak přibyl stěrač a ostřikovač.

Honda Civic 9G vypadá naživo velmi atraktivně a dynamicky a jak už to u této značky bývá, mnohem lépe než na fotografiích. Z prezentačních videjí jsme se dověděli, že by nové ambice měly být potvrzeny i jízdně. Na ověření si asi budeme muset ještě pár měsíců počkat, zatímco dojmy ze skutečně fyzického seznámení na autosalonovém stánku vám přineseme už co nevidět.

Michal Fokt
Diskuze (10)
14. 9. 2011 07:36
Re: Trendy ?
sorry , nie sveta ale azie, uniklo mi. Ano je to pre europu navrhnute ale chcel som ti ukazat to ze existuju aj ine trhy ktore su pre automobilky primarnejsie ako EU. A druha vec je ze co sa tebe nepaci, inemu sa moze pacit.
13. 9. 2011 22:40
Re: Trendy ?
To jsou prévě ty dva rozdílné pohledy. Já vidím právě tu nenápaditost v univerzálním designu dneška a naopak tu inovaci v "nedisgnu", nebo chcemi-li v "antidesignu" škody.
Avatar - Choochoo
13. 9. 2011 22:14
Re: Trendy ?
Tenhle Civic jak si spravne navrhnul byl navrzen pro evropu a jak rikal figurka spolu s ostatnimi zminenymi hraje Civic na vice mene shodnou popularni notu poplatnou dobe. Ne kazdemu se libi design nedesign ;-) . Skoda mi prijde se svym zazracnym predkem jakoby z felicie udelali favorita, tedy ze stavajici fabii akorat trochu ohranatili ;-\
[odkaz]
Verim ze seriovka na tom bude o poznani jeste hure :no:
Avatar - Righ
13. 9. 2011 21:48
Re: Trendy ?
Nevim, proc sem motas neco na tema "jiny kraj, jiny mrav", protoze tenhle hnusnej civic byl navrzen prave pro Evropu. Jo a Indie neni druha nejvetsi ekonomika sveta ani nahodou, sotva uzavira prvni desitku ( [odkaz] ). To sis patrne poplet s druhou nejlidnatejsi zemi na svete...
13. 9. 2011 20:34
Re: Trendy ?
iny kraj iny mrav, len pre priklad. V indii ako druhej najvacsej ekonomike sveta sa preda rocne 1,13 miliona aut suzuki a len 53000 aut znacky VW.