Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda CR-V v evropské verzi na nových fotkách a videu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Honda krátce po zveřejnění sady fotografií evropské CR-V nabízí i video s novým SUV a několik dalších fotografií.

Na Orange County International Auto Show pořádané od 22. do 25. září v Kalifornii se veřejnosti poprvé představil koncept čtvrté generace Hondy CR-V. Sériové provedení pro severoamerický trh mělo premiéru v listopadu loňského roku v Los Angeles.

V Evropě Hodna svou novou CR-V předvedla v Ženevě jako předsériový koncept a teprve nyní nastupuje sériová verze, jejíž výstavní premiéra se odehraje na přelomu září a října v Paříži. Prodej začne ještě v září, první vozy se ke svým zákazníkům dostanou v říjnu.

Honda CR-V je ve své čtvrté generaci 4.529 mm dlouhá (tedy o 20 mm kratší než předchozí generace), šířka zůstala na hodnotě 1.819 mm. Výška 1.654 mm znamená to, že Honda sedí blíže zemi o 25 mm (verze s pohonem 4x4), respektive o 36 mm (varianta s předním pohonem).

Při uvedení na evropský trh bude CR-V k dispozici s turbodieselem 2,2 l ve spojení s pohonem všech kol a přímo řazenou převodovku. Díky start-stopu klesla prý spotřeba nafty z 6,5 na 5,6 l/100 km.

Novou CR-V bude možné objednat i s pohonem předních kol a benzinovým motorem 2,0 l. Příští rok v létě jej doplní malý přeplňovaný diesel 1,6 l s výkonem asi 88 kW (120 k).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - Dave 11
26. 7. 2012 20:52
Re: Hrbatec
Nevadí mi odvážné designové pokusy, spíš naopak. Ale ze zadního a bočního pohledu je na mne zadek těžkopadný a hlavně v tom vidím Volvo. Dle mého názoru by se měl designér vyvarovat právě tomu, aby auto výrazně připomínalo již jiný vyráběný model. Není to dnes už nepochybně snadné, ale toto na mne působí, že jim došly na konci auta nápady.
Nicméně už u prvního modelu CR-V mi vadila i divně asymetrická "díra" pod maskou.
Avatar - HellraiserPecos
26. 7. 2012 19:25
Re: nepodarok
Já jsem na tom stejně, Mám model 2011 CR-V a ta nová se mě nějak nelíbí, ten zadek je tam jak pěst na oko. Ještě že jsem nečekal na tuto verzi >:D
Ale sto lidí, sto chutí...Pokud se to někomu líbí, tak je to jeho pohled :-)
26. 7. 2012 17:18
nepodarok
Honda ide riadne designom dole....Vozim si zadok v CR-V takže teoreticky by som mal byt Honda a CR-V pozitív ale TOTO? Hroza..... :no:
Avatar - TeeJay
26. 7. 2012 15:56
Re: Hrbatec
Když na nějaké auto existují dva naprosto bipolární názory, nalze dospět k nějakému konsenzu, to je jasné. Tak třeba na mě působí CR-V velmi dobře - na SUV až překvapivě dynamicky, právě i díky tomu řešení zádě, které se současně zcela funkční - má velký kufr, aniž by muselo vypadat jako kombík. Současně je hodně neotřelé, takže bude zase budit pozornost (to už dělá) a je to klasicky čistý, jednoduchý hondí design. Velmi dobrá práve, řekl bych. :-) :yes:
26. 7. 2012 14:04
Re: nepovedený experimen
Jenže CRV se dobře prodává už drahně let a rozhodně v tomto provedení to není hnus, jak naznačuješ...a krom jináho je to hodně dobré auto.