Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda CR-Z Label alfa: Limitovaná edice pro Japonsko

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Honda si pro japonský trh připravila novou speciální sérii svého hybridního kupé CR-Z. Tu charakterizují minimální odlišnosti od standardního provedení.

Právě v těchto dnech spouští Honda prodej modelu CR-Z Label alfa na japonském trhu, kde bude tato verze malého hybridního sportovce nabízena do konce května. Označení této edice není narážkou na italskou automobilku Alfa Romeo, ale jedná se o název prvního písmene řecké abecedy.

Zásadní odlišností od standardních CR-Z nabízených na japonském trhu je v případě karoserie limitované edice lak. Zákazníci budou mít možnost volby jednoho ze čtyř metalických laků – vínově červené, modré, stříbrné a bílé. Standardem jsou 16palcová litá kola.

V interiéru CR-Z Label alfa bude vždy bez ohledu na odstín karoserie vínově červené čalounění sedadel, kožený volant i hlavice a manžeta řadicí páky s prošíváním červenou nití. Poslední specialitou této limitované edice jsou standardně montované sportovní hliníkové pedály.

Pohonné ústrojí IMA u modelu CR-Z Label alfa tvoří zážehový čtyřválec o objemu 1,5 l, elektromotor a šestistupňová manuální nebo bezestupňová CVT převodovka. V případě, že je CR-Z vybaveno manuální převodovkou má čtyřválec výkon 84 kW (114 k) a pokud je použita převodovka CVT je jeho výkon 83 kW (113 k). Elektromotor v obou případech poskytuje výkon 10 kW (14 k).

Cena limitované edice Hondy CR-Z pro japonský trh je stanovena na 2.510.000 japonských jenů (zhruba 630.000,- Kč) a je stejná pro obě převodovky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
30. 1. 2012 20:11
Tohle auto zachrání...
... jen pořádný 2.0l motor, tedy atmosféra 147kw (R-type) nebo 176kw alá S2000 ;-) :yes: CR-Z vypadá skvěle, ale sportovat s hybridem se moc nedá :'-( Nechal bych ho jen jako alternativu...