Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda FCX: testováno na lidech a v provozu

Aleš Jungmann
Diskuze (45)
Zástupce již druhé generace vodíkového vozu FCX bude v příštím roce testován běžnými uživateli v podmínkách každodenního provozu.

Podle USA Today jsou v současnosti zájemcům pronajímány dva vozy Honda FCX za částku přibližně 10.500,-Kč měsíčně. Flotila testovacích vozů by se měla příští rok rozrůst o blíže nespecifikovaný počet automobilů.

Honda na modelu FCX velmi usilovně pracuje již pět let. Nyní ve své druhé generaci se jedná o plnohodnotný vůz velikosti sedanu střední třídy. O pohon se starají tři elektromotory, jeden s výkonem 80 kW pohání přední nápravu, každé ze zadních kol pak pohání samostatný elektromotor o výkonu 25 kW. Spotřeba paliva by měla být vodíkový ekvivalent spotřeby benzinu 3,5 l/100km a FCX má mít dojezd zhruba 550 km. Výskyt těchto vozů je předpokládán hlavně v Kalifornii, kde je poměrně dobře rozvinutá síť čerpacích stanic s vodíkem.

Další nová informace ve světě hybridních automobilů je ta, že Honda plánuje do dvou let začít prodávat nový hybridní model, který bude cenově pod úrovní Hondy Civic hybrid. Měl by tedy stát méně než 525.000,-Kč. Nebude ovšem vypadat jako ostatní Hondy, bude mít naopak výjimečný design podobně jako Toyota Prius. Vedení Hondy k tomuto kroku vede fakt, že prodejní čísla designově jedinečného Priusu jsou v porovnání s automobilem Civic hybrid mnohem větší.

Aleš Jungmann
Diskuze (45)
Avatar - Ricardo
16. 5. 2007 11:16
Re: OT: DÁREK PRO MATESE OD TOMA :-)
vypadá dost dobře :yes:
Avatar - 125S
15. 5. 2007 23:10
Příroda
To by mě zajímalo kde to fotily. Krásně malovaná silnička, hned bych se tam projel :-) :-)
15. 5. 2007 21:28
Re: Kde chrápou tzv. "prémiové" značky?, "tvůrci automobilů"
Chlapče, chlapče nastuduj si něco o vodíku z chemie a pak piš, protože zatím plácáš zhovadilosti.
Avatar - Ricardo
15. 5. 2007 16:43
Re: Vymysleji ptakoviny
Jenže právě Civic Hybrid se od Civicu Sedan liší jen nepatrně, to je jeho výhoda oproti Priusu. Jiná věc je, že Civic Sedan není sám o sobě bestseller. Ale všechny důležité parametry dělají z IMA plnohodnotou alternativu k normálnímu VTEC.
Avatar - Ricardo
15. 5. 2007 11:49
Re: Prius
Tak nějak :yes: