Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda modernizuje trialové stroje Montesa

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Honda představuje úpravy dvojice trialových modelů své španělské značky Montesa pro modelový rok 2017.

Honda vlastní španělskou značku Montesa, jejíž historie se začala psát v roce 1944, od poloviny osmdesátých let. V současnosti ji nese čtveřice motocyklů, z nichž jsou tři čistokrevnými trialovými speciály a jeden lze označit za křížence endura s trialovou motorkou.

Pro modelový rok 2017 se několika úprav dočkaly modely Montesa Cota 4RT260 a Montesa Cota 4RT Race Replica. Provedené změny jsou především kosmetického rázu, i když bylo provedeno i několik zásahů do techniky.

První z dvojice v podobě modelu Montesa Cota 4RT260 se dočkal kompletní proměny svého zevnějšku. V letošním roce jej lze identifikovat červeným plastům v kombinaci s černou grafikou, ale pro modelový rok 2017 nastoupí v elegantní bílé, kterou doplní červené a modré detaily. Obrácení barev se pak dočkala i přední vidlice, u níž budou nyní v černé barvě její spodní části.

V případě modelu Montesa Cota 4RT Race Replica zůstávají zachovány barvy Repsol, ale lehce upraven je zadní blatník. Vedle úprav designu spojuje oba stroje nová startovací páka, která bude nyní delší, aby bylo zajištěno nastartování lehkého jednoválce na jedno šlápnutí.

K pohonu obou trialových strojů slouží čtyřtaktní jednoválec o objemu 259 cm3 ve spojení s pětistupňovou manuální převodovkou, které jsou vybaveny novým palivovým čerpadlem s vyšším průtokem a díky přepracování řízení motoru spolu s klikovou skříní má být minimalizováno brzdění motorem.

Profesionální i hobby trialoví jezdci mohou i nadále počítat s pevným hliníkovým rámem, kvalitními komponenty odpružení a především neuvěřitelně nízkou pohotovostní hmotností 73 kg.

Prodej modelů Montesa Cota 4RT260 a Montesa Cota 4RT Race Replica pro modelový rok 2017 se má rozběhnout v září letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
3. 7. 2016 21:00
Super
Trialka je nejlepší hračka pro kluky od sedmi do sedmdesáti let