Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda na Tokyo Auto Salon 2007

Michal Fokt
Diskuze (10)
Na tokijském autosalonu Honda prezentovala tři studie automobilů a koncept dvoumístného skútru.

V Tokiu probíhá každý leden automobilová výstava místního charakteru, která není na rozdíl od Tokyo Motor Show, konané každý lichý podzim, zapsaná v kalendáři prestižních světových autosalonů OICA, to ale tamním výrobcům nebrání v tom, aby předvedli zajímavé kreace.

Honda si pro tuto akci připravila dva koncepty na bázi kompaktního MPV Stream, jeden vycházející z modelu Fit a také zajímavou studii vzešlou ze skútru Forza.

Stream, jehož druhá, výrazně sportovně orientovaná, generace už (bohužel) patrně do Evropy nezavítá, se představil jakožto Stream Exclusive Concept a Hyper Sport Concept. Prvně jmenovaný projekt ukazuje, jak lze z kompaktního MPV vytvořit superluxusní vůz. Po odstranění zadních dvou řad sedadel jejich místo zaujala dvě samostatná křesla, interiér je luxusně čalouněn a zábavní a komunikační systém je doplněn 17“ obrazovkou. Lehkých optických změn doznala i karoserie. Koncept Hyper Sport Concept se zaměřil pro změnu na aerodynamickou optimalizaci karoserie Streamu, vybavení kabiny obvyklými sportovními doplňky a osazením vozu sportovním podvozkem.

Kdo by čekal od studie Fit Daily Active Concept další důmyslné variace praktického interiéru vozu v Evropě prodávaného pod označením Jazz, ten se plete. Pojem „daily active“ si asi mladí Japonci představují tak, že ve svém autě najdou kompletní zábavní systém včetně videoher, navigace a komunikačních systémů. Zajímavým nápadem jsou LED diody umístěné v náraznících a určené pro denní svícení, což zlepšuje viditelnost auta okolím.

Doslova prošpikovaný „ledkami“ je také koncept dvoumístného skútru Forza Smart. Najdete je v předních světlometech, zadních svítilnách, a osvětlují pracoviště řidiče. Komunikaci řidiče a spolujezdce zajištuje interkom, o ozvučení se starají čtyři reproduktory.

Michal Fokt
Diskuze (10)
Avatar - King
15. 1. 2007 10:41
Re: Prosba na Kinga
Prostě Subaru bralo od Hondy Accordy 6. a 7. generace, nalepilo tam svoje loga a bylo to. :-) Už ale nevím, jak se ten model u subaru jmenoval.
15. 1. 2007 06:15
Nic nove pod slnkom....
....ani dizajnovo, ani technicky. Akurat sa posnazili do jedneho auta toho napchat co najviac. Nic na obdiv.
Avatar - masO
14. 1. 2007 18:53
Re: Trava
...mas pravdu, prestava to byt designove nudne ale zacina to byt designove slozite - muj nazor ;-)
Avatar - da_b0mb
14. 1. 2007 17:31
Trava
treti fotka od konce - to na podlaze je trava ? :) Jeste jamku,micek a golfovou hul...az budou stat na semaforech nebo v zacpe,tak vzadu muzou pasazeri zkouset patovat ;-) Ale jinak sama chvala...cesta, kterou Honda posledni dobou razi, se mi stale vic a vic zamlouva...Civicem pocinaje...Sice to neni to co frci v Evrope,ale o tom to preci je ;) prestava to byt designove nudne...jen tak dal... :yes: