Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda přesune centrum designu do USA

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Hondě se moc nepovedl design americké verze deváté generace Civicu. Proto se rozhodla rozšířit své centrum v Ohiu.

Zatímco evropská specifikace Civicu navazuje svými tvary na „osmičku“, ta americká sklidila kritiku snad ve všech médiích za příliš bezvýrazné tvary. Podle serveru Automotive News se Honda rozhodla vývoj jubilejní desáté řady kompletně svěřit Američanům.

Také nový hybridní supersport NSX, který v USA nese značku Acura, bude dokončen zde a přijdou i další modely. Novým prezidentem společnosti Honda R & D Americas v Raymondu (stát Ohio) se stal již v dubnu Erik Berkman, který tuto informaci sdělil na výročním semináři Centra automobilového výzkumu. Berkman také řekl: „ Byl jsem jmenován do této funkce zčásti proto, že rád hraji ofenzivně.“

Honda za oceánem potřebuje být konkurenceschopná a odolná vůči silnému jenu. Loni její Accord v prodejích poprvé překonal Nissan Altima a ve střední třídě roste tlak i z Jižní Koreje, konkrétně od Hyundaie. Soupeři a menší zkrátka nespí, a to ani o segment níže. Americké výzkumné a vývojové centrum Hondy v současnosti zaměstnává 2 tisíce lidí a v budoucnosti se toto číslo pravděpodobně vzhledem k rozšíření aktivit ještě zvýší.

Berkman na semináři prohlásil: „Neříkám, že rozsah našich aktivit je na stejné úrovni s Japonskem, kde se auta vyvíjejí už více než padesát let. Ale jako organizace fungujeme velmi dobře a úroveň dovednosti našich techniků je srovnatelná.“ Na závěr ještě dodal: „Jsme dnes velkou firmou. Otázkou je, zda chceme hrát na jistotu nebo riskovat. Já rád riskuji.“

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Avatar - twistedTSD
13. 8. 2012 14:05
Re: Civic
Mám to naopak. 8. generace se mi nelíbila nikdy, devátá už docela ano. A to nejsem zrovna příznivec "UFO designu".
Avatar - MikeeC
13. 8. 2012 13:14
Re: Civic
mě se fakt nelíbí přední část evropskýho... u 8.gen jsem to ještě ustál, ale 9.gen je z mýho pohledu strašná. Ještě že v US se drží usedlejší design :-)
Avatar - Choochoo
13. 8. 2012 11:19
Re: Civic
Popravde predek americkeho mi take vice lahodi ;-)
Prdelky se mi libi oboje, kazda je jina a necim jinak krasna ;-)
Avatar - PeterLuk
13. 8. 2012 10:50
Re: Civic
Mne sa páčia obaja... :yes:
Avatar - twistedTSD
13. 8. 2012 10:49
Re: dobry napad
Být Slovák a do textu o krachu evropských automobilek a upadajícím evropském trhu dávat 3 palce nahoru...Zvláštní.