Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hrátky s McLarenem 650S Spider na Hockenheimringu (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
McLaren MP4-12C uvolnil cestu novějšímu modelu 650S. Pánové z časopisu Sport Auto testovali otevřenou verzi Spider na Hockenheimringu.

Aktuální test nového „meka“ s odnímatelnou střechou bylo s čím porovnávat, novináři z německého magazínu Sport Auto už na stejné trati zkoušeli předchůdce MP4-12C v té samé verzi. Kolo tenkrát objeli za 1:09,2 min, se 650S dosáhli lepšího času, byli rychlejší o půl sekundy. Divíte se dosažené hodnotě a myslíte si, že je nereálná? Mclaren pochopitelně nelétal po trati jako splašený, vždyť rekord formule 1 je 1:13,780 min a drží jej Kimi Räikkönen, jakoby náhodou s monopostem stejné značky ze sezóny 2004! Testmani však pochopitelně použili kratší verzi okruhu.

Zkoušky měly ale hlavně prokázat, jak moc se reálné hodnoty liší od těch automobilkou udávaných. Šlo tu o akceleraci, maximální rychlost a brzdění, spotřeba paliva se naštěstí neměřila... Podle továrních údajů umí novinka sprintovat z klidu na stovku za 3 s, redaktoři jí naměřili jen o desetinku delší čas. Naprosto stejná diference byla zjištěna v disciplíně 0-200, McLaren Automotive udává 8,6 s, v případě testu Sport Auto se stopky zastavily na 8,7 s.

Jen pro zajímavost, z nuly na 300 km/h zrychlí 650S reálně během 26 sekund, což je pro normálního smrtelníka poněkud mimo chápání. Oranžový mclaren v pohodě akceleroval dál až k hranici 331 km/h, což je o dva km/h více, než se lze dočíst v oficiálních technických údajích. Pilot štědře při jízdě po okruhu využíval obrubníků. Zvuk dvakrát přeplňovaného osmiválce 3,8 l se 478 kW je velmi působivý, stejně jako záběr kamery na výsuvnou část zadního křídla. O detailech otáčkoměru a rychloměru nemluvě. Nezapomínejme však, že i digitální „tacho“ má nějakou tu odchylku.

Sport Auto stejným způsobem zkoušel i stříbrné Porsche 911 Turbo S, pochopitelně opět v otevřené verzi (i když ne targa). Stejnou trať auto zvládlo o 1,1 s pomaleji než 650S Spider (1:09,8 min), ve sprintu na stovku mu bylo ještě naprosto rovnocenným soupeřem, ale dvoustovka mu trvala už 10,6 s a třístovka 31,9 s. I když jsou oba automobily rozdílné koncepce a Brit je „placka“, zatímco legenda z Zuffenhausenu nikoliv, přesto je srovnání zajímavé.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
20. 4. 2014 20:39
neskutocne cisla
zaujimave hodnoty, krasne auto :yes: