Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hromadná nehoda po startu WTCR. Z vítězství se radoval jezdec, který odstartoval nejhůře

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp, říká si po posledním závodním víkendu WTCR jezdec Yvan Muller. Do závodu odstartoval katastrofálně, paradoxně se tak ale vyhnul hromadné kolizi a zvítězil.

Pamatujete na slavné hromadné bouračky při závodění v Macau? Že závodní vozy patří na okruhy a ne do uliček měst ukazuje další incident, tentokrát ze šampionátu WTCR, který o víkendu zavítal na okruh Vila Real v Portugalsku.

Krátce po startu totiž došlo k hromadné havárii. Vše odstartoval ťukanec mezi jezdci na čele, kteří se následně odrazili od bariéry a jejich vozy zůstaly stát napříč závodní tratí. Většina závodníků za nimi nestačila na dramatickou situaci reagovat, takže se seznam „obětí“ během několika vteřin rozrostl na takřka celé startovní pole.

Závod byl pochopitelně zastaven červenými vlajkami a zbylé vozy se na trať opět vydaly až po dlouhých dvou hodinách. Právě tak dlouho totiž trvala oprava poškozených bezpečnostních bariér.

Velké štěstí měl Yvan Muller. Ten se do závodu kvalifikoval šestý, ale neodstartoval vůbec dobře. Paradoxně v jeho prospěch, šlamastice se vyhnul a nakonec se radoval z vítězství. „Byl to můj nejhorší start v kariéře, což nakonec bylo mé velké štěstí. Nestal jsem se součástí hromadné nehody,“ popsal dojmy bezprostředně po zisku triumfu.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
26. 6. 2018 07:44
Re: Kolman vidí jednu nehodu
Stať o tom, že závodní auta na městské trati nepatří je bohužel...kolmanovská :-!
25. 6. 2018 21:47
Kolman vidí jednu nehodu
a už vyháňa preteky z mestských okruhov. Radikalizmus mládí >:D
Avatar - holden2
25. 6. 2018 20:25
a zase
dva * v golfech >:-[]