Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

HSV Grange: australský elegán

Aleš Jungmann
Diskuze (9)
Nový exotický luxusní automobil se značkou HSV (Holden Special Vehicles) je nyní oficiálně představen.

HSV WM Grange je velmi luxusní a výkonná limuzína, která v Austrálii jen těžko hledá soupeře. Nabízí totiž to, co majetní kupující od svého vozu vyžadují – velkou dávku lokálního image, luxusu a velmi výkonný motor pod kapotou.

Pokud zabrousíme do položek výbavy, můžeme zmínit například třízónovou klimatizaci, čalounění z kůže Nappa, obrazovky DVD přehrávače v obou hlavových opěrkách předních sedadel pro sledování filmů či televize ze zadní řady s úhlopříčkou 7“, parkovací asistenty, audio soustavu Bose o výkonu 230W či magnetické odpružení Magnetic Ride Control.

O pohon vozu se stará osvědčený osmiválcový agregát LS2 V8 6,0 l, který disponuje výkonem 307 kW (418 koní) při 6000 otáčkách za minutu a točivým momentem 550 Nm při 4400 ot./min. Motor přenáší svou sílu prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky s možností sekvenčního řazení na zadní kola.

Grange je s délkou 5153 mm a šířkou 1899 větším bráškou modelů HSV GTS či Senator Signature, které mají „jen“ 4943 mm na délku (na šířku jsou údaje shodné). Hodnota rozvoru náprav činí 3009 mm.

Prodejní cena tohoto velmi zajímavého vozu začíná na 101.000,- AUD (ekvivalent 1.750.000,-Kč) a objem prodeje by se měl pohybovat okolo 500 vozů měsíčně.

Aleš Jungmann
Diskuze (9)
Avatar - Pjenkava
25. 5. 2007 14:35
Opel
Dyť se to naprosto podobá Opelu Astře Classic... :-O
25. 5. 2007 12:00
Re: Australska SuperVectra
Tak pozor, tohle auto nema s Vectrou NIC spolecneho, je postavene na uplen jine platforme - RWD vyvinute kompletne v Australii (GM Holden - je to prodlouzeny VE Commodore) a bude se pod jinymy jmeny prodavat na strednim vychode a US
a pozor ve skutecnosti vypada FAAAAKt dobre, co by menl Gm udelat je ponekud mensit platformuj a hure nova OMEGA je na svete (myslim tim OPEL, no VE commodore Omega....) to tohgodle auta sestivalec v dizlu a Evrope by chrochtala.....