Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hummer ve Frankfurtu 2007

Miro Mihalik
Diskuze (1)
Trochu zastrčený showroom automobilky Hummer vylepšoval speciálně upravený model H2. Kdo nebyl v obraze, snadno by si myslel, že americká značka vystavuje jednu z nekonečného počtu nástaveb na své vozy.

Malé logo na boku ovšem prozrazovalo, že tady stojí jedna z hvězd nového hollywoodského filmu Transformers. Druhou novinkou je evropská premiéra propracovaného modelu H2.

H2

Hummeru H2 má novou pohonnou jednotku. Tou je hliníkový osmiválec o objemu 6,2 litru, který podává výkon 293 kW (393 k) a točivý moment 574 Nm. Původní šestilitrový osmiválec měl výkon 242 kW (316 k) a točivý moment 495 Nm. Sílu motoru přenáší na kola obou náprav nová šestistupňová automatická převodovka Hydra-Matic 6L80, která nabízí také sekvenční režim – změnu převodu lze provést tlačítky na volantu.

Hummer H2 společně s novým interiérem a motorem dostal také rozšířenou bezpečnostní výbavu, která bude obsahovat hlavové airbagy pro všechny tři řady sedadel, předpínače bezpečnostních pásů sedadel první řady, stabilizační i protiprokluzový systém a kontrolu tlaku v pneumatikách.

Na karoserii se modernizace podepsala pouze zvětšením otvorů v masce chladiče pro lepší přísun chladícího vzduchu k motoru a nalakováním spodních částí nárazníků vpředu i vzadu stříbrnou barvou. Interiér Hummeru je vybaven klimatizací s novými ovládacími prvky a standardem se stane audio systém Bose. Na přání se bude dodávat DVD přehrávač, kamera, která pomůže při couvání, navigační systém nebo vyhřívání kapaliny ostřikovačů čelního skla.

Pokud byste se rozhodli vzít do vleku přívěs, asi by vás mělo zajímat, že H2 nyní zvládne o 771 kg více a celkově utáhne přívěs o hmotnosti 3727 kg!

H2 „Autobot Ratchet - Transformers“

Je obrovský a samozřejmě se dokáže rozložit pouze ve filmu, ale i ve skutečnost je Hummer H2 Search and Rescue, který hraje v hollywoodském trháku Transformers, velice působivý. I když má ušlechtilé poslání, asi byste se mu nechtěli dostat do rány. Jde o medika, který „léčí“ tak, že promění svou levou ruku na kotoučovou pilu a levé rameno změní na kulomet. Jeho jméno - Autobot Ratchet.


Miro Mihalik
Diskuze (1)