Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Husqvarna představuje FS450 Supermoto v jeho nejnovější podobě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Husqvarna FS450 Supermoto patří k tomu nejlepšímu ve své kategorii a pro modelový rok 2018 má být tento závodní brus ještě lepší.

Husqvarna FS450 Supermoto je špičkový závodní speciál, s nímž lze vyrazit za vítězstvím prakticky ihned po opuštění showroomu. Pověsti a kvalitám tohoto stroje samozřejmě odpovídá jeho nekompromisní konstrukce a použité komponenty.

Základem tohoto výjimečného supermotardu je lehký rám s chrom-molybdenových trubek s optimální tuhostí, který doplňuje zadní pomocný rám, v jehož konstrukci jsou využita i uhlíková vlákna. Srdcem FS450 Supermoto je čtyřtaktní jednoválec o objemu 449 cm3 s rozvodem SOHC, který spolupracuje s pětistupňovou převodovkou.

Husqvarna jako novinky pro modelový rok 2018 uvádí ovladač na řídítkách, jehož prostřednictvím lze měnit palivové mapy a rovněž aktivovat systém Launch Control. Dále je zde nová spojka od švýcarské společnosti Suter Industries, která má přispět k výraznému zlepšení stability stroje při podřazování.

Podvozek se i v modelovém roce 2018 bude pyšnit pneumaticko-hydraulickou přední vidlici WP AER 48 a zadním odpružením WP-shock s přepákováním. Standardem je zde špičkový brzdový systém značky Brembo s předním kotoučem o průměru 310 mm a zadním kotoučem o průměru 220 mm.

Závistivé pohledy jezdců na strojích konkurenčních značek pak mohou přitahovat i černá 16,5- a 17palcová kola Alpina s drátěným výpletem, která budou obuta do pneumatik Bridgestone o rozměrech 125/80 R420 a 165/65 R420.

K odlišení nového provedení modelu FS450 Supermoto od toho stávajícího pak má přispět nové grafické provedení jeho plastů a tak nový potah sedla. Prodej tohoto výjimečného stroje v provedení pro modelový rok 2018 se má rozběhnout již v červenci letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)