Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Global Alliance = BMW+DaimlerChrysler+GM

Ondřej Láník
Diskuze (224)
Včera byla stvrzena cesta ke spolupráci největších německých konkurentů a amerického koncernu General Motors. Výsledkem má být nová generace automobilů s hybridním pohonem, kterou by tři velké koncerny měly vyvinout levněji a rychleji společnými silami...

Včera byla stvrzena cesta ke spolupráci největších německých konkurentů a amerického koncernu General Motors. Výsledkem má být nová generace automobilů s hybridním pohonem, kterou by tři velké koncerny měly vyvinout levněji a rychleji společnými silami.

Každý z výrobců již první zkušenosti s hybridy má, ale aktivita Toyoty, která slaví úspěch, přivedla kapitány autoprůmyslu ke společnému stolu. Teď by totiž měly být na hybridním trhu na tahu velké značky z Evropy resp. ty domácí americké.

Výsledkem vývojových prací bude společný hybridní systém, který si každý výrobce zabuduje do svých modelů způsobem odpovídajícím zvyklostem značek. Dvourežimový hybridní pohon sestávající z elektromotorů a spalovacího motoru bude v provozu fungovat podobně jako systém Toyoty. Ve městech bude možný pohon dvěma elektromotory, mimo města, ve vyšších rychlostech se budou uplatňovat kilowatty spalovacích motorů, kterým ale bude vypomáhat točivý moment elektromotorů při pružné akceleraci.

Sídlo vývojového střediska "GM, DaimlerChrysler and BMW Hybrid Development Center" bude ve městě Troy, ve státě Michigan, odkud se budou řídit vývojové práce na hybridních systémech a jejich komponentech (elektromotory, řídící elektronika, bezpečnostní systémy) pro plánované modely.

Ondřej Láník
Diskuze (224)
10. 9. 2005 08:37
Re: KAŽDEJ
Škoda, že nereaguješ na příspěvek, který jesm nesměroval k tobě... Když se, Kingu dotkneš na klávasnici tlačítks "caps lock" bude ti to zase normálně psát. Možná, že i v tom mezičase se uklidníš a namísto obrany Skylina tu budeš psát své story o svých láskách. Tak k tomu Skylinovi - zatím vždy jen reaguji. Skyline ví moc dobře na co. A můj názor na něj, který tedy opravdu sděluji jemu je přesně takový, jaký jsem nahoře napsal. Prosím, rozlišuj tu podstatnou nuanci - ty píšeš o *. Já nahoře píši o hajzlíkovi. To je, Kingu, v Česku tak velký významový rozdíl, asi jako je rozdíl mezi Civicem a 911kou. Přitom i ten hajzlík nemá symbol medaile za chrabrost... Pokud o mně diskutuješ s nějakými kolegy... diskutuj. Přiznám se, ža já o tobě s kolegy svými nediskutuji. Naštěstí ty volíš obsah svých příspěvků svobodně, tak jako já. A asi Skyline. V této souvislosti snad jen doplněk - ta svoboda je rámovaná především intelektem, podstatně ovlivňovaný charakterem jednoho každého... Když jsme se chytli spolu... tak ses především shodil ty sám... motivavc příspěvku, kingu, motivace a volba slov. Ale tohle je za námi. Vidím, že ty s tím máš víc problémů naž já. To mě mrzí. Mám tě za rovného člověka a tak s tebou komunikuji. Jest tu podivný mrav - napsat vlastní názor se tu jaksi smí jen tehdy, když s ním všichni souhlasí. Takže s tímhle já zásadně souhlasit nemohu. Abych to vrátil k tématu. Nedavno jsem musel ostře zareagovat na Skylina, který nepsal k autům, on psal o mně. To samozřejmě může. Musí ovšem počítat, že budu reagovat. Ano, budu reagovat. Doufám, že tento příspěvek chápeš jako zase mou, svobodnou reakci na příspěvek tvůj. Nepíšeme o autech, viď. O těch tu píšu mnohem raději, než o Skylinovi. takže na závěr - já, kingu reaguji, nikoliv, že bych nedávno Skylina napadl jako on mě. Tohle snad pochopíte i vy v klubu, ne? P.S. Mě jsi nevytočil, nevytočil mě ani tehdy Skyline. Ale za svou neomalenost si Skyline zaslouží setřít prach na zrcadle... :yes:
9. 9. 2005 22:08
Re: KAŽDEJ
Jedno vím jistě. Tvá přání se těžko vyplní. Nedávno jsem psal, že za člověka tu vypovídaj jeho texty. A také jsem ti v té návaznosti napsal, že tě považuji za nedobrého člověka. Mám takový podivný pocit, vždy, když čtu tvé příspěvky (nikoliv jen ty, které směřuješ ke mně)... takže můj pohled na tebe je velice, velice kritický. Kritický v rovině hodnocení charakteru člověka. Mimoto, přiznám, bez ohledu na to, jestli jsi opravdu hajzík, že mi dělá radost, že mé příspěvky tě vedou k úsměvu. Mám opravdu totiž někdy zájem úsměvný příspěvek napsat. Tak v tom jsem minimálně u tebe úspěšný. Chybně si, Skyline, vykládáš mé texty, pokud jsou mířeny k tobě. To, co píši není nějaké cenzorství. Je to přesně to, co k tobě cítím. Ty přece (alespoň odhaduji) také píšeš, co si myslíš. Nakonec ti musím napsat, že to, žes přiznal přízemnost svého předchozího příspěvku tě vlastně v mých očích nijak neočišťuje. P.S. chybí ti zkušenost a nadhled. Když se tohle ještě snoubí s pokřiveným charakterem... pak výsledek je jen takový, jaký tu od tebe mohu číst. Vlastně ani nechápu, proč se neustále do mně opíráš, proč útočíš. Že by ti něco v mých textech nepasovalo do hlavy? Možná se to dozvím... časem. Jedno bys měl ale vědět už teď - človek zmrzačený fyzicky zasluhuje naši pomoc. Duševní mrzák (česky poměrně výstižně pojménován jako - hajzlík) zaslouží jen opovržení. Tak se tu snaž ze sebe dostat to lepší... vydoluješ-li to.
8. 9. 2005 22:52
Re: Rudolf Diesel a ti ostatní...
Vzpomínám si... :-)
8. 9. 2005 22:47
Re: * STORY
Chápu pomalu... takovej rozmar. Jinak ti nemohu doporučovat jízlivost. Umít to také... Přečti si, co jsem tu napsal já, a co ty. Pokud dokážeš být objektivní, vypadne ti výsledek - kdo do koho šije.
8. 9. 2005 22:43
Re: KÁMOŠ z ČEZu
>:D >:D