Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Lexus RX 400h 2WD pro americký trh

Ondřej Láník
Diskuze (36)
Zákazníci z jížních států unie řekli, že nepotřebují výhodu pohonu všech kol a zvažovali by nákup levnějších hybridních SUV s pohonem jediné nápravy, pokud by byly v nabídce. Proto americký Lexus nově nabízí RX 400h také s pohonem 2WD...

Zákazníci z jížních států unie řekli, že nepotřebují výhodu pohonu všech kol a zvažovali by nákup levnějších hybridních SUV s pohonem jediné nápravy, pokud by byly v nabídce. Proto americký Lexus nově nabízí RX 400h také s pohonem pouze přední nápravy, který je o 2350 USD levnější než standardní verze s pohonem všech kol.

Velmi populární řada sportovně-užitkových vozů Lexus RX bude v USA do konce roku rozšířena o verzi s pohonem jediné nápravy. Jindy složitá proměna automobilu s pohonem všech kol, byla v případě hybridního SUV velmi jednoduchou operací, protože pohon zadní nápravy u verze 4WD je zajišťován odděleným pomocným trakčním elektromotorem, který tedy nově schází.

Zrychlení z 0 na 96 km/h výrobce udává v čase 7,5 s, spotřeba paliva má opět konkurovat větším čtyřválcům, přestože výkony hybridního ústrojí odpovídají americkým osmiválcům a ve skutečnosti jde o kombinaci vidlicového šestiválce spřaženým s elektromotorem.

Američané podle Lexusu novou verzi příjmou velmi dobře mj. proto, že cenový rozdíl proti RX400h 4WD činí 2350 USD. Základní cena v USA činí 46755 USD, včetně dopravy k dealerovi.

Podrobnější popis Lexusu RX 400h naleznete ve starším článku.

Ondřej Láník
Diskuze (36)