Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Genesis Coupe 3,8 R-Spec: Sportovní Hyundai v ostřejším balení

Diskuze (8)
Zatímco v Evropě zatím stále čekáme na příchod Hyundai Genesis Coupe, americký trh se v rámci modelového roku 2011 dočká první výraznější modernizace. Tu ztělesňuje nová verze 3,8 R-Spec.

Po vzhledové stránce se toho na Hyundai Genesis Coupe v modelovém roce 2011 mnoho nezmění. Korejská automobilka ovšem přichystala řadu technických inovací. Motor 3,8 V6 (z konstrukční řady Lambda) dostal k duálnímu proměnném časování ventilů DCVVT také variabilní délku sacího potrubí. Nejvyšší výkon 238 kW ovšem zůstává stále stejný.

Změny se naopak vyhnou slabšímu čtyřválci 2,0 Turbo o výkonu 160 kW.

Novinkou bude verze R-Spec. Dodávat se bude výhradně se šestistupňovou manuální převodovkou s krátkým odstupňováním jednotlivých převodů. V přenosu točivého momentu na zadní kola bude pomáhat samosvorný diferenciál Torsen.

Za 19palcovými koly se ukrývají brzdy Brembo. Úpravami pro R-Spec prošla také geometrie předního zavěšení, nápravy nesou tužší pružiny, kratší tlumiče a stabilizátory s větším průměrem. Standardem je i stabilizační systém a kontrola trakce, pro úsporu hmotnosti a snížení prodejní ceny ale ve výbavě chybí některé nesportovní luxusní položky.

Ještě dále jde v tomto směru baliček Track, který se vizuálně odlišuje zadním křídlem a černě lakovanými částmi karoserie.

Kromě uvedených verzí budou v USA v nabídce také komfortněji laděné 2,0T Premium a 3,8 Grand Touring. Verzi R-Spec bude možné objednat kromě šestiválce také s motorem 2,0 Turbo.

Diskuze (8)
Avatar - nielblack
20. 7. 2010 23:41
Re: Vzhled
Ja taky s tebou nesouhlasim. Potkavam ho denne a oproti fotkam vypada daleko lepe. Mam ale dojem , ze Hyundai az nezdrave okopiroval vzhled Infiniti G 37 coupe. Kdyz ho vidim z vetsi dalky, tak je tezke ho od Infiniti rozeznat. Jak zepredu tak zezadu. Jinak auto je to opravdu pekne.
20. 7. 2010 19:35
Re: Lowend s 300 PS
Proč by nemohl mít lowend 300 koňový sporťák, stejně tak když může mít luxusní značka miniauto s pár desítkami koní ;-)
20. 7. 2010 19:32
Re: Genesis
LOL >:D

Víš jak to bude vypadat za 30 let? Mustang i Camaro bude dál pro mnoho chlapů ať už splnitelnej nebo nesplnitelnej sen, ale za Genesisem (pokud nějaký vůbec bude) neštěkne ani pes ;-)
20. 7. 2010 16:36
Re: Genesis
To už bude dělat Bruce Willis toho taxikáře, jako ve filmu.
Avatar - iudex
20. 7. 2010 12:40
Lowend s 300 PS
Bez snahy o flame poukazujem na fakt, ze Hyundai, tu jednoznacne hodnotený ako "lowend" o.i. aj s ohladom na motorovú ponuku patriacu výkonovo k spodnej hranici v daných triedach, ponúka inde velkoobjemové benzíny s výkonom cez 300 koní, a to v imidzovom klasickom kupé. Ako by sa toto zohladnilo pri "klasifikovaní" Hyundaia ako znacky miestnymi hodnotitelmi? Moze mat lowend 325-konový sportiak? :-O